~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, August 16, 2010

~ Sesi Basuh Membasuh ~

Ya Salammm... My Frenzz... hehehe.. Selamat Berhari Senin Semuaa... Cehh... ceria betul hari ni yer walaupun ade yang masing2 Monday Blues.. hehehe.. dah ada yang sambut raya ker.. Alhamdulillah, aku masih lagi berpuasa hari ini...

so, nak crita pasal weekend lepas.. hari sabtu sebelum balik rumah mak, kenala kemas-kemas apa yang patut dulu ek.. kemas rumah, lap lantai, sapu sampah.. nie mr. hubby yang tolong.. hehehe.. thanks abang.. i luv u very strong... hehehe.. bodek kuatt.. dan memang plan aku sabtu pagi tu nak buat sesi basuh membasuh pakaian baby.. termasuk baju2 lama-lama masa aleya baby dulu.. maklumlah dah nak masuk 33 minggu preggy nie kenala mula buat persediaan ye dak.. ermm ingatkan sikit je la membasuh nyer.. warhh.. sekali sampai 3 trip mesin basuh aku belasah.. huhuhuh... mula-mula trip basuh napkin, selimut n tuala.. pastu basuh baju, sarung tangan, barut yang baru beli.. dan last baru basuh sarung bantal, cadar tilam dan baju lelama yang boleh diguna balik.. penat gak rasanya.. biler nak jemur je amik koo.. penuh ampaian kat belakang ngan bilik.. dah macam kedai dobi pulak aku nengok.. kui kui kui...

next n3.. aku cerita pasal berbuka kat damansara ek.. ermm..


nie sebelum dibasuh.. baru tengah mengumpul dan menyusun baju baru n baju lelama.. bila dah disusun camnie macam banyak plak kan...



nie pulak selepas di basuh.. banyak betul.. penuh ampaian.. tu belum dekat ampaian belakang tu.. sekali tengok dah macam kedai dobi la pulak..


Photobucket

6 comments:

cheqna said...

mak aih...
banyaknya...
apepun dah lega kan sebab dah setel

nurulazham said...

nurul suke sgt bile time basuh baju2 baby..(mase tyme ngandung )..bila tgk booties n mitten tu rase xsabo nk tgk bb dlm pewot tu kan?hehe

mai a.k.a ibu leya said...

cheqna : yang byknyer stok lelame dbasuh balik..legala sikit dah setel satu perkara.. pas ni nak packing lagi..:)

mai a.k.a ibu leya said...

nurul : tula kan.. baju kecik2 je semua, nampak comel je.. bile nengok je mcm dh x sabar je.. :)

alyyani said...

basuh baju baby ke mai? dah tau gender? tak lama dah kan, kena la preapre2 dah :)

mai a.k.a ibu leya said...

alya : a'ah alya, bile lagi nak basuh, ari lain asik koje balik koje dah penat.. kui kui kui.. xtau gender ape, bby nak bg surprise agaknya.. tp ramai yg tegur peyut tgok cam bby boy.. ape2 pun x kisahlah boy ke girl janji sihat, sempurna selamat semuanya.. aminnn.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin