~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Saturday, November 28, 2009

~ Sticky Mode : Birthday Party.. U're Invited.. ~

Untuk N3 baru sila scroll ke bawah yer..

:: kalo korang nmpak banner nie.. singgah jer.. ::


Semua bloglist aku dijemput hadir yer..
sape2 yg nk datang sila tinggalkan komen yer.. nnti aku bgi nombor contact..
tahun nie kitorang bercadang nak wat di Ipoh dan kebetulan birthday aleya jatuh pd Hari Raya Haji dan kami buat sdikit jamuan makan utk besday aleya pada hari Sabtu (28hb) sape2 yg duk berdekatan amat dialukan datang.. kalo yg jauh pun dijemput hadir..
memeriahkan lagi majlis nie.. :)


Photobucket

Sunday, November 22, 2009

~ Hepi Besday 2 My Adik ~

ni n3 auto publish k

2day besday adik aku, so aku nak wish..

Happy Birthday 2 u My Adik

MOHD FIRDAUS BIN MOHD PUNZAN
(26 TAWUN)


* Semoga Dipanjangkan Umur *
* Dimurahkan Rezki *
* Dijauhi dengan penyakit2 yg merbahaya *
* Semoga Sukses dan Berjaya dalam bidang yang diceburi *
* Jangan Lupa Mak Abah k *
* Ayong n family sume doakan yang terbaik buat kamu.. *

ekceli, aku nie ramai adik2 laki.. 4 org sumenyer.. (so, sape yg nak jadi calon adik ipar aku, korang kena diintrview ngan aku dolu.. perghhhh.. hehehehe...) yg no. 2 ni bertugas sebagai TLDM di Lumut.. slalu la gi mrantau kan.. masih belum berpunya agaknya, siyes aku xpernah nengok dia dok bcinta bagai.. xtau la kalo aku x pasan, hehehe.. xpe yg pnting kalo ko dh ade calon bawak2la jumpa aku dulu.. aku nk cube try test tengok.. leh camtu?

mase ktorang kecik2 dulu, slalu gaduh.. gaduh bukan sikit2 nyer.. gaduh cam wrestling kat dalam tv tu.. tarik2 rambut.. pukul2.. blasah mbelasah... hehehe.. mcm2.. skrang ni xde dh.. kalo dia xde kat umah tu rase sunyi jer.. rindu gak wehh.. mase kitorang antar dia lapor diri kat TLDM dulu.. sedih gak wehh.. mak aku kate..''xdela org nk g kedai'', "xdela org nk tlg repair ape2 kat umah tu'', "xdela org nak antar adik ijam g skolah"...xdela itu.. xdela ini.. sian mak aku kan.. ermmm...

yg bestnyer kalo aku g jejalan ngan die.. msti org ingat dia abang aku.. hehehe.. trase muda la plak.. sbb ape tau, pwatakan dia sndiri lebih matang dari aku.. leh camtu.. ermmm.. :)

PhotobucketPhotobucket

Monday, November 16, 2009

~ Sama Aje 2 Branak Nie ~

Gambor ni aku amik mase ari sabtu mlam yg lepas
dalam kul 12tgh malam
aku lum tdo g melayan mata nengok tv
aku kalo kat umah mak aku mmg biase titon lambat
masa kejadian ni di rumah mak aku
hehehe.. sama je bentuk ek style tdo
anak ayahla katakan..
sori yer.. posing leya terseksi skit.. auww..


Photobucket

~ Semoga Berjaya ~

School Myspace Comments


School Myspace Comments
aku nak wish kat semua adik2 yg dah nak start exam SPM arinie
termasuklah adik aku yg no.5

MOHAMMAD ANWAR BIN MOHD PUNZAN

jawap soklan elok2 k
semoga dipermudahkan dan senang menjawap
ayong doakan semoga berjaya.. insyaallah..






Photobucket

Sunday, November 15, 2009

~ New Signature ~

test..
test..
test..
test posting..

ermm.. k x signature aku yg baru kat bawah nie..
hehehe.. saje nk tukar angin lak..

erkk.. ada yg x suka ke..
ada aku kisah.. hehehe.. choww..

enjoyy!!!

Photobucket

~ Comei Tak? ~

aleya ni kalo suh bgmbor pkai tudung mmg susah
asal aku pkaikan je tdung msti dia bukak
pastu nangis2 x mau pakai
puas pujuk pun x makan dek pujuk
tu la aleya x byk gambar pakai tudung

ntah camne mlm jumaat lepas
mood dia nk pakai tudung tu ade
aku pkaikan tdung aku kaler klabu tu
mula2 tu cam x suka je
pas aku tunjuk muka dia kat cermin
cantik.. cantik.. dia pun malu2.. suka2..

aku pun xlepaskan peluang amik gmbar pkai hp je
kualiti agak kurang memberangsangkan..
so.. layannn...

:: aksi 1 ::

:: aksi 2 ::

:: aksi 3 ::

:: wif ayah & ibu ::

:: kami b3.. sayang bangat sama kamu.. ::

PhotobucketPhotobucket

Saturday, November 14, 2009

~ Cantik.. TQ.. ~

sebenarnya dh nak dekat 2 minggu benda sampai kat umah mak aku
baru malam jumaat lepas aku bukak parcel nie
korang nak tau ape dalam parcel nie

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

niela dier.. tee shirt kami b3..
Thanks to RYN
sape2 yg berminat nk tempah.. bolehla klik kat sini.. RYN

leya kate.. atik.. atik.. (cantik.. cantik..)

tshirt ni aku beli dulu pastu baru antar kat ryn tuk tempah tulisan2 tu
hehehe.. siap antar design g..
ingtkan nk pakai masa birthday leya nnti..
so ryn.. pas nie leh la mai tempah gi yer.. :)

PhotobucketPhotobucket

~ 50th Birthday Cake ~

Pd mulanya aku nk balik umah mak pagi ni, tp oleh kerana petang smlam abah n adik aku call suh balik gak malam td sbb nak potong kek besday mak.. tu yg mlm tadi gak dok kelam kabut bkemas sikit2 smbil nunggu en. hubby balik kje..

aku dh bgitau dorang kalo aku lambat makanla dulu sbb aku mngkin lambat..
bile je ktorg smpai, dorang masih belum mkn g.. wahhhh.. terharu beb!

masing2 kebulur kan.. sian adik2 aku.. so, layan gmbor ek..:: kek harijadi sponsored by e-syam (adik aku) ::

:: sesi potong kek.. leya jeling aje.. ::

:: menu kami.. yummy.. yummy..! ::

:: smileee... :) ::

PhotobucketPhotobucket

~ Arghhh.. Lipstik Aku.. ~

sebelum ni aku ada baca pasal kes2 camnie kat blog org lain
tersenyum sorang2 dan tpikir gak la
kalo anak aku wat cam gini kan..
camne la agaknyer yer.. !!
tapi x sangka la.. mmg semua bbudak suka menda nie kot..
uwarghhhh.. rase nk nangis tau..

kisahnya begini.. mlm tadi tgh siap2 packing barang nak balik umah mak aku..
aku biarkan aleya main sensorang.. kalo idak dia duk mengaco aku berkemas..
aku langsung dan tidak perasan dia main benda nih tau..
alih-alih en. hubby masuk bilik...

ikuti antara perbualan aku n en. hubby..

en. hubby : "ayang, lipstik ayang ada brape.."
aku : "ada 1 la.. yg 1 lagi tnggal kat opis.. nape bang?"
en. hubby : "ayang jangan marah lak... tgok anak ni wat per.."
(sambil tunjuk lipstik aku yg dah hancur.. dengan leya yg comot penuh kaler merah kat mulut dan tangan.. )
aku : (dengan perasaan yg rase mcm nk nangis tau..) "Ya Allah.. anak aku.. aleyaaaa.. abisla lipstik ibu.. adoii.. nape hancurkan lipstik ibu ni sayang.."
aleya : ... ! (sambil wat muka x bersalah.. tengok je muka aku..)
aku : aleya.. aleya.. (sambil membebel.. bebel.. )

tula agaknye ek.. slalu baca n3 org lain..
x sngka menda ni nk blaku kat diri aku gak..
aku anggap benda ni satu pkembangan wat aleya.. sekejap je rase anak membesar depan mata..
dia dh nk meneroka semua benda.. dia slalu pg2 tgok ibu dia bersiap nk g keje, tempek bedak, pakai lipstik.. x mustahil dia nk meniru kan..

so, think positif k!:: mangsa.. kui.. kui.. kui.. :

PhotobucketPhotobucket

Friday, November 13, 2009

~ Selamat Berhujung Minggu ~

argghhh.. dah kul 5 la..
nak balik umah dh

so, selamat berhujung minggu kpd semua..

so, rehat2la secukupnya
kalo sesape yg nk kumpul story tuk mggu dpn silakan
akan ku terjah blog kengkawan nnti

mane2 yg nak wat kndurI kahwin tu, aku ucapkan
SELAMAT PENGANTIN BARU
SEMOGA BERBAHAGIA SELALU

mane2 tempat yg tengah musim banjir n hujan
BERHATI-HATI LA YER..
PASTIKAN ANAK ANDA SENTIASA BERSAMA
JANGAN BIORKAN MAIN AIR
HUJAN HUJAN NI.. BAHAYA..

so.. chow.. chin.. chau..
jumpa lagi minggu depan dengan story morry yang baru...

daaa...

PhotobucketPhotobucket

~ Hari Jumaat.. Rehat Time ~

Aduhhh.. Jap je mase berlalu kan..
dh ari jumaat.. pastu dh tengahri.. jap jap g plak dh nak balik plak..
esok dah sabtu.. Yahuuuuuuuuu...

ok ok.. cntrol ur self mai.. hehehe..
so, ni n3 baru i taip ini tghari k..
mklumla tghari jumaat ni lama sikit rehatnya
klau dulu mase aleya masih di nursery tmpat aku keje ni, slalu gak aku lepak layan anak aku kat nursery tu.. tp skrang ni dh duk umah pengasuh.. aku malas nk balik (umah dekat jer pun.. mls nk drive..) so, duk kat opis je.. tghari jumaat ni slalu ade pasar tani.. mcm2 jual.. dari makanan smpai la ke pakaian.. aku ni kalo ade benda nk beli je, baru la nk pegi.. tapi ari ni mls la nk pegi.. panas la.. (cett.. cam puteri lilin konon..)

bile dh x g mane2 tghari nie.. dok opis jela.. layan tenet ni jap.. jejalan kat blog kengkawan.. sempat g post n3 nie.. sambil2 tgok katalog malog nie.. layannn..

tengok je okey.. cuci mato.. nak beli.. nntla dulu.. ongkosnya orak ono..

PhotobucketPhotobucket

~ Semoga Panjang Umur... Mak ~

nie n3 auto publish
n3 khas utk MyLovely Mak..

Hari ni sebenornyer ari jadi mak aku
so, nak korang nyanyi sesama aku yer..

Nyanyi sama-sama jom..
1..2..3..

Semoga Panjang Umur..
Semoga Panjang Umur..
Semoga Panjang Umur.. Mak..
Semoga Panjang Umur..

13.November.1959 (50 tahun)

~:: Puan Zaitun Binti Saru ::~

mak aku ni surirumah spenuh masa.. ayah aku masih bkeje lagi.. skrang nie family aku duk kat kuarters polis kat damansara.. kalo korang nak tau, aku nie dibesarkan dekat kuarters aje.. maklumla asyik pindah randah jer.. paling lama aku rase dok kat kuarters damansara ni la.. daripada tingkat 15 dan yg terkini tingkat 2 aje.. aku pun dh ngikut jejak duk kuarters ni.. hahaha.. mak aku masa muda2 dulu aktif gak sukan masa kitorang duk kat KEM PPH CHERAS (byk betui knangan kat sini...) , main netball.. teror ko.. jadi GS lagi.. aku slalu la ikut mak aku g lawan netball naik trak polis tu kan (alaa.. yg mcm korang tgok kat tv3.. 999 @ 360.. trak yg angkut orang salah tu.. hehehe..)

sejak ktorang pindah ke damansara, mak dh x brape aktif main netball.. maklumlah bak kata orang ganu.. xde gu (kalo salah mohon ampun..).. kengkawan mak sume msg2 dh pindah randah.. tinggallah mak menguruskan rumahtangga.. :)

Ucapan Khas Utk Mak :

Selamat Hari Lahir Mak.. yang ke-50.. xpe maintain awet muda gitu..
kami semua doakan mak semoga panjang umur..
dimurahkan rezki..
sentiasa sihat walafiat..
dijauhkan dengan penyakit2 dan virus2 yg melanda skrang nie..

kami semua sayang bangat sama mak.. walaupun kekadang tu kami ni degil n suka ngusik mak.. hehehe.. usik2 manja gitu boleh kan.. kan.. kan..

Lot's of Love from
* Kami *


PhotobucketPhotobucket

Thursday, November 12, 2009

~ Mari Membaca Bersama Aleya ~

Nie aktiviti aleya 2 hari mlm yg lepas
ingat nk hapdet smlam.. tp mama mertuaku dtg.. jd x sempat pun nk on lappy..


hehehe.. aku suka nengok kalo aleya mmbaca..
comei sangat sbb siap buat gaya2 nak tnjuk ape yg ada dlm buku tu..
aleya ni kalo dia nk mbaca mesti kna layan ape yg dia tunjuk.. tp kalo time hangin xmau baca kita ajak tgok buku pun xmau.. wat x tau jer..
sabor jer..

antara yg perkataan2 yg slalu aleya sebut

payung disebut 'bujan' (sebenornye hujan)
bas disebut 'bas'
basikal disebut 'kal'
cawan disebut 'minum'
kereta disebut 'car'
ikan disebut 'fish' @ 'kan'
ayam disebut 'ayam'
kucing disebut 'eiaoww'
elephant disebut 'epen'
semut disebut 'mut'
ulat disebut 'yat'
duduk disebut 'dodok'
nasi disebut 'acik'
susu botol disebut 'ichi' (aku xtau dia dpt dr mana nama nie)
terima kasih disebut 'acihhh..'
adik aku (pakcik aleya) dipanggil 'maman' (sepatutnya Paman = panggilan org jawa mksudnya Pakcik)
ayah dipanggil 'ayap'
ibu dipanggil 'mak' (saborjelaa kan jauh bebenor..)

hehehe.. sbenornya ada lagi, tu jela yg aku ingat wat masa nie..
gelagat dia membaca tu yg membuat aku sonok je..
betullah kata orang.. anak adalah penawar duka..
layannnn.. :)

PhotobucketPhotobucket

Tuesday, November 10, 2009

~ Uwargghhhh.. Ngantuk Gilos.. ~

Tulun.. Tulun..
aku kengantukkan nie tahap gaban
selalu xdela mcm nie.. adekah dsbbkan mlm td aku lewat ktidoran?
ermmm.. x jugak..
adoii.. dahla Bos MC 5 hari.. xde teman spermainan opssss!! teman seborak aku..
(Sian kat bos.. baru oprate kaki dia semlam..xpe xpe bos..rehatla lelame ek..)
Aku kesorangan didalam bilik ini
Dah la sejuk gila di sembuq aircon
berstokin bagai org dlm pntang
tengok.. tengok..

:: kaki sapekah ini.. hnya aku yg tahu.. ::

huhuhu~~~ nikmatnya kalo dapat tdo
tapi semua itu hnya angan2ku.. x mungkin..
bcoz aku xleh tdo kejap2 nie, sat g skit kepala
langsung x jadi ape

huhuhu... jadinya g jejalan bce blog kengkawan
sambil klik En.Nuffnang tu (bank duit)..
la la la la...~~


PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin