~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, June 29, 2012

~ Teratak Impian ~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...
Dah hujung bulan 6 baru nak naip entry
Nie nak citer nie...
Bulan nie memang agak sibuk
Sibuk ape yer?
Sibuk menguruskan bakal teratak baru kami
Alhamdulillah...syukur kepada Allah, tahun nie tercapai jugak impian kami suami isteri untuk membeli rumah idaman...aset bersama suami isteri...Insyaallah...
bukan tak nak kongsi masa awal awal sebab risau takut loan tak lulus...hehehe...pas loan dah lulus dari bpp barulah berani nak cerita...rumah pun masih dalam pembinaan lagi...

Pamplet dari pemaju...
Kami beli rumah jenis semi-d setingkat
Taman Indah Puteri Fasa III
Di Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
Luas rumah 47 x 59
Harga dari 283,800 hingga 289,900



Jenis SERUNI dan KRISAN...memang kami cari jenis umah setingkat je, kalau 2 tingkat nanti tak larat nak kemas atas bawah...huhuhu... *nampak benor malasnyerr*



Kami pilih jenis KRISAN...sebab tgok pada pelan lantai rumah jenis nie macam teratur sikit ruangan nyer...lagipun ada lebih tanah dlm 10 kaki kot kat belakang dan tepi...bolehla kalau saya nak tanam sayur sayuran *verangan tu penting...*





Nie spesifikasinya :



Alhamdulillah...pagi tadi terima sms mengatakan pinjaman dah diluluskan...




Bersiap sediala kami laki bini pas nie kene ikat perut, bayor duit pinjaman rumah...huhuhu...
Pas ni kena cut bajet la sikit sikit simpan duit nak masuk rumah baru pulak...hahaha...

Ade beberapa proses lagi selepas loan lulus nie...kemungkinan entry entry selepas selepas ni akan terselitla cerita cerita pasal umah kami nie...harapnya untuk berkongsi kegembiraan bersama...

Okla stop dulu citer pasal rumah nie, nant kita sambung lagi...inilah sebab membuatkan tuan tanah agak sibuk sebulan nie yer...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

Friday, June 8, 2012

~ Alahai...tuan tanah kedaung... ~

Assalamualaikum...sahabat sahabat sekalian...
Baru hari agak berkesempatan nak nulis entry
Entri takda gambor ye...
Dah masuk hari ke 8 di bulan Jun
Wahh dah masuk tengah tahun rupanya, pejam celik pejam celik sekejap je kan
Bulan depan dah nak bulan puasa pulak...

Alhamdulillah saya masih lagi disini...
Sejak akhir bulan lepas hingga ke hari nie
Saya sibuk sikit...menguruskan 'sesuatu'...
Kalau ada rezki...Alhamdulillah..
Perkara tu untuk saya...
Selagi belum setel saya tak senang duduk dibuatnya
Nantila bila dah confirm, akan saya berkongsi dengan semua di sini
Biarla dulu menjadi rahsia...
Mana yang dah tau senyap senyap jela dulu ek...
Hihihi... :-) peacee!!

My gegirl si Aleya masih lagi dirumah mak toknya
Menghabiskan sesi cuti sekolah yang ada
Hujung minggu nie, Insyaallah nak bawak balik anak dara tu...
Cuti sekolah dah abis...
Mesti liat nak bangun pagi nie...
Adui...takpa takpa...en. hubby ada...huhuhu...
Sejak duk bercuti di rumah mak tok
Hari hari kena call ok
Kadang nak cakap kadang tak nak cakap
Minggu pertama cuti...kalau tepon mesti minta scooter...*yg tolak pakai kaki tu...ape ke namenyer..
Nie gara gara tengok flyer yang dorang letak kat post box umah mak saya
Pastu dihasut plak oleh pakcik pakcik nya...*uishh korang ni mmg nak kena ngan ayong ek...
Minggu kedua plak...xde minta ape ape pun, mood tak baik kot...ke dah boring duk sana...ahaks...
Hari minggu lepas dah bawak jalan jalan ke Taman Burung kat KL nun..cadangnye nak pergi nengok dinosor, tp ramainyer umat terus tkar plan ke taman burung tu...next entry nanti saya cerita...
Minggu nie takda planning lagi tunggu je esok...
Malam td bile adik kedua saya blanje makan, nampak sangat si adik rindukan kakak n kakak rindukan adik...uishhh feeling ok...sian plak...cerita nie nnt saya buat entry ye...

Bulan nie adik laila dah 1 tahun 8 bulan
Alhamdulillah...masih lagi breastfeed
Susu masih cukup untuk my lil gegirl
Lagi 4 bulan aje nak cukup tempoh 2 thun
Mesti perasaan sedih n berbaur baur masa tu nant
Sekarang nie kalau menyusu...very noti noti...
Macam macam aksi stunt yang dibuat...
Geram ada klakor pun ada
Lagi lagi dia dah pandai cakap sikit sikit
Kadang faham kadang tak faham
Macam macam anak dare ni..
Selepas baik dari chicken pox, manja bukan main hokey...
Selama ni hantar taska tak pernah nangis..
Sekarang kalau antar, mesti naik meraung pegang kain...
Aduyaii...maafkan ibu sayang melepaskanmu sebab ibu kene mencari rezeki untuk kesenangan dan keselesaan kamu 2 beradik...
Kalau ibu surirumah sepenuh masa, kamu nak berkepit ngan ibu pun takpe...

Uishh tak sedar dah panjang...
Nampak sangat nak mengarut ngarut ni...
Kita sambung lagi nant yer...
Bos pun dah masuk ni, baru balik dari klinik...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin