~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, June 29, 2012

~ Teratak Impian ~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...
Dah hujung bulan 6 baru nak naip entry
Nie nak citer nie...
Bulan nie memang agak sibuk
Sibuk ape yer?
Sibuk menguruskan bakal teratak baru kami
Alhamdulillah...syukur kepada Allah, tahun nie tercapai jugak impian kami suami isteri untuk membeli rumah idaman...aset bersama suami isteri...Insyaallah...
bukan tak nak kongsi masa awal awal sebab risau takut loan tak lulus...hehehe...pas loan dah lulus dari bpp barulah berani nak cerita...rumah pun masih dalam pembinaan lagi...

Pamplet dari pemaju...
Kami beli rumah jenis semi-d setingkat
Taman Indah Puteri Fasa III
Di Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
Luas rumah 47 x 59
Harga dari 283,800 hingga 289,900



Jenis SERUNI dan KRISAN...memang kami cari jenis umah setingkat je, kalau 2 tingkat nanti tak larat nak kemas atas bawah...huhuhu... *nampak benor malasnyerr*



Kami pilih jenis KRISAN...sebab tgok pada pelan lantai rumah jenis nie macam teratur sikit ruangan nyer...lagipun ada lebih tanah dlm 10 kaki kot kat belakang dan tepi...bolehla kalau saya nak tanam sayur sayuran *verangan tu penting...*





Nie spesifikasinya :



Alhamdulillah...pagi tadi terima sms mengatakan pinjaman dah diluluskan...




Bersiap sediala kami laki bini pas nie kene ikat perut, bayor duit pinjaman rumah...huhuhu...
Pas ni kena cut bajet la sikit sikit simpan duit nak masuk rumah baru pulak...hahaha...

Ade beberapa proses lagi selepas loan lulus nie...kemungkinan entry entry selepas selepas ni akan terselitla cerita cerita pasal umah kami nie...harapnya untuk berkongsi kegembiraan bersama...

Okla stop dulu citer pasal rumah nie, nant kita sambung lagi...inilah sebab membuatkan tuan tanah agak sibuk sebulan nie yer...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

3 comments:

Ibu Eryna said...

Alhamdulillah beb... dapat gak ko beli umah... pasni doa2 kan ak lak yer.. :)

MamaMaira said...

Tahniah!!!Wah syoknya nak deco2 lepas nih....

kasihilmar said...

Semoga bahagia selalu bila masuk di kediaman baru nanti...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin