~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, April 29, 2011

Hari Ini.. 7 Tahun yang lepas..

Petang2 cenggini..
Rasa cam nak story sikit..
Cer cerita..

Hari ini... 7 tahun lepas...

29.4.2004
Hari pertama pergi lapor diri dapat bekerja dengan kerajaan..
Hohoho... xcited masa nie.. Syukur Alhamdulillah...
Masa tu semua kawan jumpa kat dewan JPM
Ada sesi taklimat lapor diri dari JPA

Abis taklimat..
Masing-masing dapat surat tawaran tempat pulak..
Hah.. masa ni la macam-macam tempat dok tanya kawan-kawan..
Saya.. masa tu dapat tempat kat Petaling Jaya..
Saya sorang plak tu.. huhuhu... seram sejuk je..
Kawan-kawan lain semua dapat kat Putrajaya..

30.4.2004
Dah dapat tempat..
Lapor Diri tempat bertugas pulak..
Uishh... macam-macam perasaan ada..
Takut.. sronok.. dah la sorang2 aje lapor diri..
Hari pertama lapor diri saya pakai baju kurung kaler hitam bunga2 kecik kaler pink..
Lebih kurang seminggu lebih saya duk di bilik PA Pentadbiran..
Adalah dia tunjuk ajar serba sedikit..

10.5.2004
Akhirnya saya ditempatkan di Bahagian Perkahwinan dan Perceraian
Sehinggalah sekarang... dari pejabat di Petaling Jaya sampailah dah pindah ke Putrajaya
Dah jaga 4 orang bos.. semua non-muslim..
Dari naik bas, naik lrt hinggalah bawak kereta sendiri..
Dulu kurus hinggalah montel tak mau sebut gemuk plak
Dari anak dara hinggalah anak 2..
Diam tak diam...

7 tahun sudah saya bekerja sebagai...

"KAKITANGAN AWAM"

nota : syukur alhamdulillah.. :) nak potong kek boley x..

Photobucket



Thursday, April 28, 2011

~ Last Day Di Melaka : Check Out & Taman Buaya ~

Ok ok.. saya janji ni n3 terakhir pasal melaka k..

so, ari ke 3 dan hari mau pulang ke Putrajaya..
tapi sebelum balik agak2 dapat la singgah tempat2 yang menarik kat melaka nie..
tapi.. dalam banyak2 tempat..
TAMAN BUAYA gak kitorang g..
saje nak tunjuk sang buaya kat kakak..
supaya bile besar nanti tau bezakan mana satu BUAYA DARAT dan BUAYA BINATANG *motif* wink! wink!
so, layan je la pic yg ada nie..
malas nak cerita pepanjang..

sebelum balik mesti bergambar dulu.. nie kat bilik hotel.. jenuh nak set timer kamera.. laila dh nak mengamuk..
nie plak kat reception..

nie plak kat lobby tmpat menunggu.. nampk x beg pam kat sebelah saya tu.. akan ku angkut ke mana2 aja..

lepas dah settle semua kat hotel kitorang teruskan perjalanan.. dalam kereta macam2 tempat saya ajak en. hubby pergi.. masalahnya x cukup masa.. alih2 en. hubby bawak kitorang g Taman Buaya aje.. jadilah kan daripada xde..

Pintu Gerbang..

Kena tiket jugak yer.. RM8 dewasa.. RM6 kanak2.. bile masuk je.. korang akan dihidangkan dengan replika2 nie.. korang mesti pandai teka kan.. ada byk lagi tp malas nak amik bbyak, panas giler cuaca masa tu..




bergambar harusss... jalan sikit amik gambar.. jalan lagi bergambar..

antara buaya2 yang terdapat kat sini.. renungan tajam sang buaya.. huuuu... masa kitorang pegi nie semua buaya x aktif.. tido aje.. berjemur pun ade.. yg ternganga pun ade.. yg berendam pun ade.. aje benor kome.. panas giler..



jenuh nak berdukung budak sorang nie.. aduihh lenguh tangan ibu.. stroller xdele bawak nyer.. so, en. hubby take turn yer.. hehehe... adik steady je mungkin sebab xtau ape2 lagi.. jangankan kakak, buaya yang jauh dah takut nak dekat.. mulut bising.. kejap2 "ibu, mane buaye?" "ibu, buaya tido" "ibu buaya bukak mulut" ibu itu.. ibu ini..

so far, tak banyak sangatla buaya kat sini.. tempat pun macam tak terurus aje.. sepah2.. ke memang cam gitu.. selain buaya ada jugak binatang lain.. macam ular, biawak, kura-kura dan burung.. kejap je kitorang kat sini.. pastu kitorang kuar singgah kat gerai tepi jalan tgok2 ape yg berkenan..

babai Melaka.. lain kali bersua lagi.. kali nie pergi tempat lain pulak yer... jumpa lagi..


nota : sekali sekala berjalan.. penuh blog ngan gambar jalan je.. hahaha.. bukan selalu pun.. :)

Photobucket

Wednesday, April 27, 2011

~ Aktiviti 3 Beranak ~

Lambat benor nak sambung n3 g melaka nie..

Masa dah sampai Melaka.. nak tau kitorang menginap hotel mana
Hotel Naza Talyya
Ermm... nama bukan main superb.. tapiii... uishhh ade tapi tapi plak ek..
Bagi saya bilik tahap puas hati la..
Bab makanan yang amat sedih skali..
Terus terang.. amat kurennnggg banyakk..


masa baru sampai.. snap pic dulu.. Laila dah dapat tempat landing.. yang aleya pulak sibuk mencari makanan.. sib baik kfc tadi ada lebih.. huhuhu..


nie plak xtiviti kitorang masa hari ke-2.. sementara en. hubby g kelas.. yang kakak melompat-lompat.. adik ketawa terkekek2.. ibu tukang amik gambar.. hehehe.. layan je kerenah adik bradik nie.. malam kitorang pun tak kemana.. cuma dapat makan bbq.. pic x amik sebab xcukup kakitangan.. huhuhu..






dah penat melompat... kakak menulis lak ntah ape yg ditulis.. muka bersungguh2 .. adik pulak nak bergambar la....







yang nie pulak keje ibu... Alhamdulillah sempat lagi ibu wat stok yer utk si Laila.. stok2 ebm tu saya simpan dalam fridge hotel dan bawak balik menggunakan cooler bag kfc tu..



nota : last day di Melaka.. Nxt en3.. Taman Buaya Melaka..



Photobucket

Friday, April 22, 2011

~ Jalan-jalan ke Melaka ~

Nak tepek gambar masa g melaka aritu..
Nie kali kedua saya n family ke melaka
1st dulu di entri nie tahun 2009.. lama gak ek..
Memang x plan nak bercuti pun
Kebetulan En. Hubby urusetia kursus di Melaka
Jadinyer di ajaknyer anak beranak g sekali
Saya ni pantang di ajak.. on aje..
so layan je gambor kami yang berada di Melaka ni yer..

Aleya n Laila... masa nie baru bertolak.. kitorang konvoi ngan kreta bos en. hubby.. kakak belum ape2 dh mintak susu.. adik sibuk nak meniarap dalam kereta..


baru 1/2 jam bertolak.. dah berhenti makan kat KFC Hentian Seremban.. ape2 pun thanks to bos en. hubby sebab belanja makan kfc nie..

Aleya ambik set nuget aje..

Bismillah.. sengseng lengan lagi..

Persimpangan Ayer Keroh.. kami masuk kot sini..

nak pergi bandaraya melaka pun boleh..


bila dah masuk bandaraya melaka.. tujuan seterusnya nak cari hotel plak.. hahaha.. sampai sesat2 kitorang.. tula suh bawak peta g tinggal kat umah.. ermm.. dah menjajau mencari.. akhirnya dekat pukul 4ptg baru jumpa hotel.. camne nie.. peserta dah lama sampai, urusetia jugak yang lambat sampai..

nota : next entri.. xtiviti saya, aleya n laila di bilik hotel.. kui kui kui.. 3 branak.. ;)


Photobucket

Thursday, April 21, 2011

~ Baik Dah..

Alhamdulillah..
Kesinambungan dari Entri ini
Berkat Doa semua..
Aleya dah pun baik dari demam
Cuma tinggal batuk dan selsema aje
Nie gara-gara kena paksa makan ubat
Kat rumah susah benor nak makan ubat
Memerlukan tahap kesabaran yang tinggi
Saya tak sanggup.. sebab silapharibulan saya jadi pemarah garang jugak pompuan nie..
Kat Taska.. Cikgu tinggi sore sikit baru nak makan

Budak.. Budak..

nota : saya masa kecik dulu suka makan ubat.. ikut perangai sapa la ni tak suka makan ubat.. ish ish ish..


Photobucket

~ Event : Gathering & 2nd sarakids Open Day ~



keterangan lanjut : sarakids


nota : Insyaallah.. saya pun akan join event ni.. penyertaan dan yuran pun dah dibuat.. pertama kali join event cenggini.. excited sangat.. sebab sebelum nie baca blog sarakids aje, banyak info2 penyusuan.. la nie rase2nyer dapat jumpa tak kak farhan tu.. hehehe... ada sape antara kengkawan yang pergi ker.. mehla kita bertegur sapa nanti yer.. sape2 yang teringin nak pergi tu, jomla kita reramai memeriahkan event nie.. jumpa anda di sana ok..!!


Photobucket

Wednesday, April 20, 2011

~ Musim Ke..

Hari nie hari ke-4 si Aleya tak sihat..
Demam..
Bukan tu aje.. Selsema plus batuk sekali..
Dah pergi klinik hari Ahad lepas
Sabtu malam Ahad tu dah rasa dedar2

Tengahari nanti nak tengok Aleya kat Taska
Kalau masih panas.. nak bawak g klinik lagi sekali
Kenapala tak baik2..
Pastu nak hantar kakak kat umah Mak Tok nyer
Kalau makan ubat cecair tu macam tak jalan je
Bile kasi ubat punggung.. baru terasa kurang panasnya
Kalau kebah pun lepas makan ubat
Pastu 6 - 7 jam panas balik..
Biler check suhu.. 38 - 39 darjah.. tinggi tuu..

Kesian kakak..

Photobucket






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin