~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, August 31, 2009

~: NOTICE BOARD :~



~:: PENGUMUMAN ::~

Adik aku nak let go baju kurung pesak nie.. baju ni baru beli jer.. tapi dah tersalah saiz.. x muat.. maklumla adik aku tu besar sikit.. jangan risau di jamin baru..

Harga yang ditawarkan : RM 150
(rege boleh dirunding lagi yer... )
Tempat di beli : PKNS, Shah Alam
Saiz : 46


Diskripsi baju kurung :

- jenis kain lembut..
- kaler cream, gold, itam.. corak mcam batik sikit..
- leher dan hujung lengan ada manik..
- bajunyer agak jarang memerlukan inner utk pakai..
- kain pulak 2 lapis..

kalo ade sesiapa yang berminat n pertanyaan.. boleh tinggalkan komen @ kotak shoutbox kat sebelah yer..

~ TERIMA KASIH ~


PhotobucketPhotobucket

~ Hepi Merdeka Day ~


To All My Fren n Readers

"SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN
YANG KE-52"


~ Aku bangga menjadi anak Malaysia ~

PhotobucketPhotobucket

~ Apa tuuuu... ~

Jam dah menunjukkan pukul 12.15 tengah malam..
awatla anak aku sorang nie xmau tdo tdo g..

apa yang khusyuk sangat tengok tue... smpai ibu panggil pun xmau tgok yer..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lorr.. patutlaa.. tgok org makan durian yer...
Pose2 pun ade durian gak ek...
durian ni ayah aku bwak balik tgh mlm td.. kebetulan kami pun x tdo lagi..
leya pun duk nyibuk la kat reramai tu..
dia ni kalo pasal makanan x tolak.. makne kate x crewet.. redah jer..

dapatla leya merasa sikit.. tu pun aku siap warning lagi kat mr. hubby ku itu.. jgn byk2 bagi makan kat anak tu, nanti x tdo malam.. panas..
aku.. hrmm xmkn pun, bkn x minat durian tapi xde aura nak makan durian (hehehe.. ayat org diet.. )

Sekian..

PhotobucketPhotobucket

Sunday, August 30, 2009

~ Juadah Berbuka Pose Hari ke-9 ~

Hari ni masih lagi berbuka di rumah mak aku.. menu berbuka banyak menggunakan ikan jer yer.. seperti biase aku x mkn nasi, ratah lauk jer... hehehe.. layannnn...

~:: cekodok ikan bilis buat sendiri.. kuih yg lain sume beli jer ::~


~:: lauk simple je.. hasil tangan mak aku.. asam pedas tu aku yg masak ::~


ALHAMDULILLAH.. nilah rezki kami utk hari ni...

PhotobucketPhotobucket

Saturday, August 29, 2009

~ Class Of DSK Dis 2001 ~

Diploma Sains Kesetiausahaan (DSK)
Poly Pee Dee, N9
Sesi Disember 2001


~ klik pada gambar utk melihat dengan lebih jelas ~


niela classmate aku.. yg xde dalam gambar vanitha, anis dan nurul.. dalam byk2 kos.. kitorang jer yang pakai blazer.. lain dari yg lain.. hehehe tu pun ade yg dengki..

skrang ni masing2 ade khidupan sndiri.. ada yg dah bkeluarga dan beranak pinak.. ada yg menambah anak.. hehehe.. lama betul x jumpa diorang nih.. tapi kitorang masih saling menghubungi.. skrang ni kan mcm2 ada.. telefon, sms, email, ym, facebook, friendster dll..

kekadang tu terpikir gak, bile la nak wat reunion nie.. nak mncari masa tu susah sikit.. insyaallah kalo ade masa yg terluang.. boleh diikhtiarkan yer..

"MISS U ALL"

PhotobucketPhotobucket

~ Juadah Berbuka Pose Hari ke-8 ~

sedar x sedar dh seminggu kita berpose ek.. kali ni aku berbuka di rumah mak aku.. mmg meriah dengan makanan.. macam2.. bukannye membazir, tapi ahli kluarga ku yg ramai.. adik bradik campur ngan mak.. dlm 8 orang.. abah aku buka pose kat luar ari nie.. so tengok je la pic ek.. smpai x terlalu nak makan.. ni pun ade pic yg x sempat nak amik.. hehehe.. alhamdulillah rezeki banyak ari nie.. ada yg jiran bagi.. ada yang beli kat pasar ramadhan dan ada yang masak sendiri.. mcam aku sndiri malam ni x sentuh nasi langsung (bak kate en. hubby ku "orang tu tengah diet mak..." ) bukannye diet.. x boleh nak masuk byk2 silap hbulan keluar semua apa yg aku makan.. tekak aku skrang very da sensitip.. huhuhu..




"Ya Allah Ya Tuhan ku, aku bersyukur di atas rezeki yang Engkau limpahkan kepada kami sekeluarga.. Alhamdulillah... Aminnn... "

PhotobucketPhotobucket

~ 5 sahabat ~

bile tgah belek2 album lama.. terjumpa la gambar nie, aku scan n aku paste kat sini.. nie gambar mase aku blajar kat Poly Pee Dee, N9 x silap aku masa aku sem. 2 agaknya baru lepas abis kelas.. selim melim sume kan.. hehehehe... kitorang b-5 ni agak rapat dan dorang2 ni macam adik2 aku jer..

dalam group ni akula yg paling berusia sikit umurnya.. dorang panggil aku KAK MAI.. xdela tua sangat pun.. hehehe.. muda lagi tau.. dlm gmbar nie hanya MID je yg belum kahwin.. insyallah bulan 11 tahun ni katenyer.. aminn.. smpai jodoh gak mu ye dik..

masa blajar dulu.. ktorang sentiasa b-5.. MILA roomate aku, MID n AIN sebilik cuma IJA je blainan bilik tapi tu x jadi penghalang utk ktorang berkumpul.. bilik aku la yang selalu jadi MARKAS untuk berkumpul.. study sesame, makan sesame, tdo sesame... hehehe.. semuanya sesame.. sehingga kini kitorang masih lagi berhubungan dan kebetulan opis n rumah masing2 pun berdekatan, baling batu pun sampai.. cuma IJA je yang tercampak kat KL sorang2..

serba sedikit coret coret mengenai adik2 aku yang aku nak kongsikan ngan korang..

MILA
Nama penuh: NOOR JAMILA JAMIL... Panggilan: MILA.. Hahahaha.. masa blajar kat Poly dia ni la yang paling lawa n comei, kecik je orangnya.. asal orang ipoh.. sebab tu la aku pandai bcakap slang org ipoh ni sikit2 blajar dari dia.. skrang ni MILA kerja kat JPM Putrajaya.. dah berkahwin dn mempunyai 2 orang anak.. sepasang.. umah dia dekat je ngan umah aku.. ktorang penah ter'LOST' contact sekejap tapi tersambung gak akhirnya.. dan masih berhubungan smpai la skrang..

IJA
Nama penuh: NORJANAH MD SAAD.. Panggilan: IJA.. Dia ni yang paling kalut sikit... asal orang Kedah.. very da peramah n terlebih peramah.. skrang dh ada sorang anak tapi mak mertua yang jaga di Ipoh.. setiap minggu balik Ipoh nak jumpa anak.. kesian dia kan.. dia sorang je yang tercampak kat KL dan bkerja di MARA KL.. ktorang masih berhubungan smpai skrang..

AIN
Nama penuh: NOORUL AINI MOHD.. Panggilan: AIN.. orang N9.. Dia ni kalo bcakap paling becok.. ade je mendanyer.. tapi kalo dia diam tu ade la maknenyer.. xpuas hati ker, sakit ker.. masa blajar dulu slalu kena migrain.. mungkin tension blajar agaknyerr.. dah berkahwin ngan ex budak Poly gak.. xsangka yer.. dh ada anak sorang dh.. keje kat KKM Putrajaya masih contact mengontact ngan aku lagi..

MID
Nama penuh: NORHAMIDAH HAMDAN... Panggilan: MID... orang N9 gak.. leh tahan gak mulut nyer.. hehehe.. tapi kengkawan yg lain xpernah amik port.. bulan 11 ni nak kawin.. skrang keje kat JIM Putrajaya doket je ngan opis aku.. masa blajar dulu ada gak yg minat2 kat dia nie, tapi dia ni agak jual mahal sikit.. pemalu la katakan... hehehe.. aku slalu gak contact dia ni maklumlah kami kan bawah 1 kementerian.. slalu g exam PTK sesame, ntah brape kali amik exam kitorang nih..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hopefully, smga perhubungan persahabatan ni akan terus bersambung yer.. hehehe.. rindu bangat masa zaman dolu dolu... hehehe..

PhotobucketPhotobucket

~ Balik Umah Mak ~

Kalo ikut planning awal dan kbtulan ari senin ni coti umum ktorang nak balik ipoh nak berbuka pose bsama mertua, tapi prancangannya xjadi sebab ari senin ni en. hubby ku itu trlibat dgn program Kemerdekaan kat opis dia.. saborjelaa.. jadinyer kami balik umah mak aku jela.. insyaallah planning minggu nie di bawa ke minggu hadapan..

kbetulan minggu ni adik aku yg blajar kat trgganu tu balik.. so, bile pompuan btemu pompuan hrmmm.. banyakla critanya.. opss!! sori bukan mgumpat tau.. x baik tau bln2 pose nie ngumpat2.. buat ketupat xpe yer...

menu bbuka pose ari nie... hrmm... TUNGGUUUUUUUU... akan ku update mlam nanti ek..

CHOW CHIN CHOW...

PhotobucketPhotobucket

Thursday, August 27, 2009

~ Baliiiikkkkkk... ~


Jam 4.54 Petang...
.
.
.
.
.


4.56 petang (errr... lmbatnyer nak kul 5 nihhh...)
.
.
.
.
.

ape2pun diorang nie dh xsabar2 nak balik k
.
.
.

sempat g mem'posing'kan diri masing2..
sementara mnunggu jam 5 petang..
.
.
.
.
.


serbuuuuuu......... ape yg penting dah kul 5.00 petang k..
kita sume swap ikut time k...
JOM BALIK... kita siap2 nak bukak pose k...


to all blog readers:
"SELAMAT BERBUKA.. JGN MEMBAZIR TAU.."
salammm...

PhotobucketPhotobucket

Friday, August 21, 2009

~Jamuan lagi... Makan lagi...~

mentang mentangla sok dh nak mula pose... 3 hari brturut2 ade jamuan makan kat bahagian aku.. kali ni ktorang wat jamuan utk menyambut bulan pose... alhamdulillah dh nak pose pun.. layannss..


~ Selamat Berpuasa.. Jangan tinggal2 Puase Yer ~


PhotobucketPhotobucket

Thursday, August 20, 2009

~Ramadan Al Mubarak~


Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah, tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;


* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.
Dapatkah kita bayangkan, yang berdoa adalah Malaikat dan yang meng-Amiinkan adalah Rasulullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu, Saya ingin memohon maaf dari hujung rambut ke hujung kaki sekiranya saya ada berbuat kesalahan, tersilap bicara secara langsung atau tidak langsung walaupun di ruangan maya ini.. semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa ini dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah SWT.. Insyaallah..



PhotobucketPhotobucket

~Celebration 3rd Anniversary~

Oleh kerana semalam x smpat nk smbut anniversary kami disebabkan mr. hubbyku itu balik lambat.. ari ni kitorang celebrate la sikit.. 3 branak jer.. Alhamdulillah.. ktorang smbut secara sederhana kat umah jer..

Menu Kami

~~ Cupcakes n Dominos Pizza ~~

Cantik x cupcake nie.. ermm creatif betoi kan.. actually aku order ngan SUHANA , kebetulan aku search kat google dan trjumpa blog ni.. aku mmg nak cari org yg wat cupcake area2 putrajaya senang nk delivery.. kalo ade sape2 yg bminat leh la klik kat sini.. macam2 jenis kek ade, cantik2 n comei-comei..


Layan pic leya makan yer.. yummie! yummie!




~~ Sesi bukak Hadiah Anniversary Untuk Mr. Hubby ~~


Surprise.. mr. hubby xtau sbenarnya ade prezen utk dia... hehehe... siap ada kad lagi... layannn... nak minta dia bgambor bukan main susah lagi.. hrmm...

~ Sekian ~


PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin