~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, August 20, 2009

~Ramadan Al Mubarak~


Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah, tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;


* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.
Dapatkah kita bayangkan, yang berdoa adalah Malaikat dan yang meng-Amiinkan adalah Rasulullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu, Saya ingin memohon maaf dari hujung rambut ke hujung kaki sekiranya saya ada berbuat kesalahan, tersilap bicara secara langsung atau tidak langsung walaupun di ruangan maya ini.. semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa ini dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah SWT.. Insyaallah..PhotobucketPhotobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin