~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, June 29, 2009

Wish Me Luck~~

Sok aku nak g exam..
Exam Perkhidmatan Awam (KPSL)..
3 Hari wooo..
Doakan aku dipermudahkan jawap solan pekse yer kengkawan..

TQ


PhotobucketPhotobucket

Sunday, June 28, 2009

Bye! Bye! Cikgu..~~

Mulai dari 1 Julai nie.. aku dh x antar leya lagi ke nursery.. aku akan antar dia ke umah pengasuh, jauh sikit dari umah aku, so pas ni aku kena la kuar awal dari umah.. disebabkan kesihatan leya yg agak kurang memuaskan semasa kat nursery tu yang aku coba antar ke pengasuh plak kali ni.. bukan x elok antar kat nursery, penjagaan sume ok tapi faham2 jela bile dh terlalu ramai kan penyakit pun senang berjangkit.. mungkin leya x serasi agaknya.. nak kata aku ni cerewet xda la pulak.. cuma aku suka tgok anak aku tu gembira, sihat n berselera makan makanan.. ibu mana yang x mau yg terbaik untuk anaknya kan..

pengasuh yg aku baru dapat ni, aku sendiri dh pegi umah dia.. dia pun xnak amik ramai dalam 3 orang jer, bile termasuk anak aku ni baru 2 org.. pengasuh aku ni ade anak sebaya leya pompuan jugak.. bolehla dorg ni berkawan2.. mase aku pegi aritu dia tunjukkanlah bilik2 yg ada, siap ada bilik main lagi utk budak2.. so aku n mr hubby amat berpuashati la..

utk cikgu cikgi kat nursery tu, trima kasih la sebab slma ni mnjaga leya dengan baik... kalo ade yg tsilap salah tu biasela tu adat..

p/s: rindu kat bilik baby... aku suka singgah kat bilik ni...miss them so much~~



PhotobucketPhotobucket

Wajah Baru~~~

Jeng Jeng Jeng... Tadaaaa...

Cantik x templates baru nih...
2 hari berturut2 aku wat mende nih..
mana xnye dengan tenet slownyer...
menguji kesabaran sungguh...
ini pun ade mende lagi nak repair ni
korang enjoy la dulu ek..

chow!!



PhotobucketPhotobucket

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Bapa~~



SELAMAT HARI BAPA

MOHD HASNOR BIN TAJUL AMAR (MR. HUBBY)


&


MOHD PUNZAN BIN YUSOF (ABAH)




" Semoga kalian sentiasa di lindungi Allah swt dan sentiasa dimurahkan rezeki..."

We Love You 4ever n Ever



Photobucket

Makluman..

rasenyer mcm dh lama x berblogging... mklumlah kbanyakan masa aku kat opis, la ni plak tenet opis tu pun kekadang menggong... nk ade tenet sndiri blum lagi.. insyaallah...

so kalo korang bace blog aku masih x update2 tu, pepaham je la ek... insyaallah kalo ade pun aku try la updates dari my mum house...

so, pada kengkawan sume teruskan berblogging yerk... choww!!

p/s: nak pujuk en hubby pasang tenet kat umah sendiri.. hehehhehehe....


Photobucket

Wednesday, June 10, 2009

Merindui Mu Sayang~~


uwaaaa... uwaaaa... rasenye cam nak nangis jer... mulai malam tadi aku antar leya kat umah mak aku... xpenah2 aku berpisah ngan anak aku macam nie.. kalo ikutkan bleh jer aku ulang alik, tapi mr hubby kata xpayah ulang alik la sebab 3 hari jer.. ermm 3 hari mcam 3 tahun rasenyer.. ari jumaat ni pas waktu kerje baru aku balik umah mak aku..

bile balik umah.. lain jer rase, sunyi... kalo dia ada tu leh la kaco2 dia usik2 dia.. huhuhu.. windunyer.. bile tdo malam xde plak orang nak sondol2 , tolak2 aku.. eiiii... xtahan rindu nih .. TULUUUUNNNN...


Photobucket

Tuesday, June 9, 2009

Lagi2 Klinik~~

Pagi senin tu sebelum bersiap nak g Aquaria.. aku n mr hubby g klinik bawak si leya yang x brape sihat tu.. batuk2 n selsema yang kejap baik kejap x.. pasang surut plak.. tau tau je la kan kalo dh g klinik kerajaan tu, mase menunggu nyer bukan main lama lagi..

bile dh masuk jumpa doc.. doc india lak tu.. doc tu tanya itu ini x smpai pun 5 minit.. pastu kuar g amik ubat lak.. jumpe doc kojap je tapi nak menunggu nyer ya allah... bercinta!!

aku rase la kan, anak aku ni xleh duk nursery kot.. mungkin environment kat situ amat x sesuai utk anak ku itu.. ermm.. cubela ek korang bayangkan.. mase aleya demam panas aritu aku letakkan kat umah mak aku selama 2 minggu.. alhamdulillah ksihatan dia baik, batuk selsema pun dh xde.. pastu bile aku antar je leya semula kat nursery, petang mase aku amik dari opis dh berair plak idung anak aku.. adoi.. baru baik anak oii.. cepat betul virus virus tu merebak..

la nie aku antar balik umah mak aku utk 4 hari 3 malam.. biaq dia rehat kat sane, g pun pakcik2 dia ade dok melayan kebetulan coti skolah kan..

hrmm.. anak anak.. pening kepala aku..


Photobucket

Jom Jejalan kat Aquaria KLCC~~

alohaa... sebenarnya entry ni dh lama.. aku baru post ari ni.. maklumlah sejak 2 3 menjak nih tenet kat opis tu bmasalah.. ermm... bile la agknyer aku ni nk pakai bband kan.. wakakaka... insyaallah.. ade rezki tu..

korang penah pegi dak aquaria klcc.. kalo sape-sape yang belum pernah g lagi..x rugi tau pegi sini.. so jangan lepaskan peluang..

kebetulan mak mertua aku ade kat umah.. diorang sampai umah aku ari ahad aritu.. jadi ari senin aku amik coti coz nak bawak mak mertua n adik2 iparku berjalan2 di kl.. diorang nak la sangat pegi ke aquaria klcc tu.. apalagi meredah la kitorang nk g sane..

sape2 yg belum pernah pegi lagi.. aku nasihatkan korang pegila.. x rugi tau.. best sangat2.. tiket nyer pun agak mahal gak la.. tapi berpadanan dengan apa yg korang dapat kat dalam tuh.. hehehe..

yang best nyer tgok gelagat leya la... tercengang-cengang tengok fish besar-besar... hehehehe... ibunyer pun leh tahan gak.. overxcited.. walaupun masih dlm mood cuti skolah, tapi aku nengok x ramai pun orang yg datang.. xpela kalo reramai sgt karang, xberjalan ktorang nanti.. pe2 pun korang layann jerla ek pic2 ni..

* gambar agak kurang memuaskan.. tukang amik gambar x profesional.. jangan mare.

~:: wit my mertua n ipar ::~

~:: sempat lg anak ibu ni naik menda ni ::~

~:: ayahh.. pegang tgn leya nie.. ::~

~:: tengok ape tue.. pandangla sini.. ::~

~:: ibu.. tgok tue... nampak x... ::~

~:: leya.. smilee!! pandangla kamera tue.. ::~

~:: ermmm... ::~

~:: ibu.. leya xnak balik lagi.. best r kat sini... ::~

~:: jom kawan2 leya bawak jenjalan.. ::~

Photobucket

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin