~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Tuesday, September 29, 2009

~ Baru Masuk Kije..~

Aloooo... i'm back..
sepatutnya semalam (28/9) masuk keje tapi aku mc..

crita crite raya..
tungguuuuuuuuuu...


PhotobucketPhotobucket

Sunday, September 20, 2009

~Kad Ucapan Selamat Hari Raya~

Buat kengkawan sume yg mengenali diri, kengkawan bloggers, sesape yg rajin menyinggah blog ku ini.. terimalah Kad Raya dariku untukmu.. cewahh.. Harap2 semua salah dan silap samada sengaja atau tidak sengaja harap diampuni..

SALAM AIDILFITRI
Ikhlas dari :
~ mai, hasnor n leya ~


PhotobucketPhotobucket

Friday, September 18, 2009

~JOM GANTUNG KAD RAYA~

Uishhh.. tinggal brape ari lagi kita dh nak beraya yer..
ape2pun ni kad raya yg pertama aku trima di alam cyber nie...

TQ FIDA

TQ Rosmona

TQ Wawa

TQ Kak Rina a.k.a cutemiut

TQ MamaDanish

TQ Jue

TQ Lyana

TQ Eijam's Family

TQ Su aka Bake Me Cupcake

TQ fazilzurakil


~ SELAMAT HARI RAYA BUAT SEMUA ~

~ MAAF ZAHIR DAN BATIN ~


PhotobucketPhotobucket

~ Di Pagi Jumaat ~

ermm.. ari ni aku sampai opis awai betul.. jalan pun clear je.. parking dah kosong..



bukan ape.. malam tadi lepas berbuka pose kami antar leya kat umah mak aku kat damansara, hehehe.. bbysitter leya dah start cuti raya.. so pagi ni xde la terkocoh2 macam biase.. lgpun raya tawun ni aku braya ngan mak aku dulu.. insyaallah sabtu pagi baru aku balik umah mak aku, sbbnya malam ni nak operasi nak beli barang n nak kemas rumah maklumlah dh nak raya kan..

PhotobucketPhotobucket

Tuesday, September 15, 2009

~ Beg Raye ~

Siang tadi ade majlis penyerahan beg raya utk semua staf kat opis nih..
aku x terkecuali dapat beg raya gak...
hehehehe...
layannn...

~:: sesi penyerahan Beg Raya.. baju biru tu sape ek.. hehehehe.. ::~

~:: nie la ropenyer Beg Raya nie... saje je aku amik kaler oren.. cantik... nak tau apa isi dalamnya... Jeng Jeng Jeng...::~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tadaaaaaa....................................


~:: nie la dia antaranya : Kepek Pisang, Sunquick, Coklat Cadbury, Kuih Raya 3 Jenis dan semestinya Beg Oren tu... ::~


Anyway, thanks to pihak Opis kerana sudi bagi beg raya nie.. hehehe.. harap2 tawun depan dapatla duit raya plak yer...


PhotobucketPhotobucket

Monday, September 14, 2009

~Jualan Gudang "JOM BELI BARANG RAYA"~

Pada hari jumaat lepas telah berlangsung karnival jualan gudang kat presint 2 putrajaya.. dekat bangat ngan opis aku.. selama 3 hari dorang berkampung kat situ.. aku ada gak pergi masa rehat ari jumaat tu (mak aiii.. ramainyer manusia..) mmg pack giler ngan orang ramai.. smpai nak masuk pun kena beratur..

skali lagi aku pergi ngan mr. hubby n leya masa hari last.. ari ahad.. kebetulan aku baru blik dari ipoh di ajak oleh mr hubby utk singgah nak tengok tengokla apa yg dijual.. mula mula tgok jer.. pastu terbeli la plak.. aduiyaii... nak tau kitorang terbeli ape.. layannn....

~:: ni la hasilnye yang kitorang dapat.. beg balik kampung (murah giler.. kalo kat alamanda RM3oo ke atas...), rempah masakan daripada Noraini's, Biskut Julie's dan London Biskut.. ::~

~:: ni la bentuk beg yg kitorang dapat tu.. besau giler.. mmg sesuai utk balik kampung.. aleya pun muat masuk dalam tu.. kaler pun cantik.. ::~

~:: ni plak 2 pasang tshirt n kasut raya mr. hubby ku... amboii.. braya sakan laki aku tahun nie.. ::~

mesti korang tertanya tanya utk aku xde ker.. ade.. aku dapat handbag sebijik.. pastu yg rempah rempah tu aku la yang beli.. sume aku punya la tu.. hehehehe...

PhotobucketPhotobucket

~Baju & Kasut Raya Aleya~

Alhamdulillah.. entry kali ni aku nak citer pasal baju n kasut raya leya..
ni la antara baju2 yg smpat dirembat utk leya pakai raya nie.. sebenornye aku yang rambang mata.. byk benor baju cantik2 dijual.. lebih2 lagi baju kekanak pompuan.. ade yg aku beli secara online n ade yg aku beli kat luar.. maklumlah skrang ni virus H1N1 sedang melanda negara Malaysia, tu yg kena berjaga2.. kalo brg2 yg trpaksa beli kat luar aku x bawa aleya ikut sama, sian kat dia kena tinggal ngan mak tok nyer..

Sepasang baju kurung utk leya xde plak gambar nak ditepekkan.. maklumlah bajunyer ditempah dan belum dapat lagi.. skali ngan baju aku..

~:: 2 skirt kat atas ni aku beli online jer.. aku soping kat kedai KAK ITA.. kat sini byk baju cecantik.. kalo korang rajin leh la singgah.. ::~

~:: 2 skirt tanpa lengan ni plak aku soping online gak.. kat kedai SOO.. ermm.. kat sini pun banyak baju cantik.. servis yg diberikan pun tip top.. mesra alam gitu.. singgah2le yer.. ::~


~:: 3 pasang baju n seluar ni aku beli kat ipoh.. kebetulan aku balik sana kan tempohari, bile jejalan tu nampakla sale sale murah kan.. rembat jer ::~

~:: nie plak stokin n kasut leya.. saje beli 2 pasang.. kasut nie beli kat BATA jer.. murah n jimat.. ::~

PhotobucketPhotobucket

~Juadah Buka Pose Umah Mertua~

malam lepas berbuka jumaat lepas, kitorang terus balik umah mertua ku.. hehehe.. hajat di hati nak bersahur n berbuka disana.. maklumlah minggu depan kan dah raya..

kitorang sampai lebih kurang pukul 1 pagi kat ipoh.. sib baik aku pasangkan toto dalam kereta leh la aleya tido dengan agak selesa dalam kereta.. aku pun join skali, tapi tdo2 ayam gak la.. sian kat mr hubby ku itu drive sorang2.. dhla malam2.. kejap2 aku tegur dia.. takut dia ngantuk plak kan..

bile dh smpai, ape lagi terus la masuk tdo, soknyer nak bangun sahur plak.. letih giler, alih2 nak dekat kul 5 pagi baru bangun nak sahur.. tu pun setelah dikejut berkali2...

******************

kebetulan plak mase ktorang balik, adik-adik ipar aku sume ade kat umah.. meriah la sikit.. kecoh je rumah.. mak mertua aku amik tmpahan kuih raya, kebanyakan yg order kawan2 adik2 ipar aku yg keje kilang tue.. xperla rezki di bulan pose..

malam tu, ktorang bbuka ala kadar jer.. heheheh... ni la antara menu berbuka kami.. walaupun xbanyak.. alhamdulillah kami kenyang..

~:: dari atas~ ayam golek yg telah dipotong2, sayur tauge n daun kucai goreng, ayam goreng kicap n ikan kembong goreng ::~

~:: telor goreng n air tembikai (1 bekas besar) ::~

PhotobucketPhotobucket

Wednesday, September 9, 2009

~Wedding 09.09.09~

wahhh.. 09.09.09.. ada ong kaa..

hehehe.. baru2 ni sempena ngan 090909.. bahagian di opis aku telah mdftrkan perkahwinan utk org2 yg bukan islam berkahwin.. kbanyakan orang cina, india adela 2 pasangan.. kirenyer aku nie terlibat la gak.. sbgai ajk dan mjaga kaunter no. giliran.. nampak je cam senang kan.. susah gak.. bkan stakat bagi no giliran, malah aku kena terangkan kat dorang 1 persatu ape yg dorang kena buat.. bagi yg x paham tu, trpaksalah terangkan smpai dorang paham, hahaha.. tapi aku x keseorangan, aku btugas ngan kak anie opismate aku..

sebenarnya acara dah mula mase taun lepas lagi.. 080808.. kirenya tahun ni sambungan la plak.. mcam tahun lepas majlis ni dibuat di bhagian aku aje.. tapi kali ni kitorang buat kat dewan, sebabnya kitorang menjangkakan lebih ramai yg datang utk memeriahkan majlis hari tersebut.. uishh mmg ramai giler org yg datang..

uishh.. mcm2 fesyen dorang ni dtg.. cantik2.. comei2.. seksi seksi.. kurang pahala pose aritu.. akhirnya seramai 106 pasangan yang dapat didaftarkan pada hari tersebut.. ramai kan.. pas abis acara tu, ape lagi bgambar la plak kan.. layan jela pic yg sempat aku amik nie..

~:: antara staf staf yg terlibat pada hari tersebut.. aku n kak anie dapat cupcake free lagi, souvenier dari keluarga pengantin ::~


~:: antara pristiwa yg terjadi pada hari tersebut ::~


~:: dah abis majlis.. ape lagi jomla posing.. hehehehe ::~

PhotobucketPhotobucket

Tuesday, September 8, 2009

~Exam Wishes~



Demam UPSR sekarang nie.. baru start ari ni sampai ari khamis..

to my little brother

MUHAMMAD NIZAM

~:: GOOD LUCK 4 UR EXAM ::~
~:: JAWAP PEKSE ELOK2 ::~

PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin