~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Wednesday, September 2, 2009

~ Leya Kena Gigit ~

~:: jari tangan.. merah dan bengkak.. ::~

~:: kat pipi pun ade.. ::~

smlm pas balik opis g amik leya kat taska.. ni la yg leya dpt bile tumpang 1 hari.. sian dia kena gigit ngan budak taska.. xtaula camnekan mungkin budak2 main.. pastu geram tgok leya ni kot.. tu yg duk gigit tu.. tu yg muka pon sedih2 jer.. nak marah x boleh, budak2 ape la yg dorang tau..

bile smpai umah.. ngadula kat ayah.. wat muka sedih jer.. hehehe.. manja tol.. anak ayah la katakan..

** sapa2 ade tips nak elak anak kena gigit dan nak elak anak mengigit.. leh la kongsi sesama..

PhotobucketPhotobucket

4 comments:

rosmona said...

alah tiannyer leya.. baru satu ari tu.. tp kan kalo budak2 yg dah tukar dari bilik bb ke bilik stage 2 tu mesti tak dapat lagi dri digigit.. samada anak kite yg digigit atau anak kite yg menggigit.. takkan nk ajar anak balas balik pulak kan..kang tak baik pulak. tp tu la caranye nk protect diri diorang kan..
hrmmm... masalah tu jgk kan..
abih tu camno?

mai a.k.a ibu leya said...

rosmona : tu la konah, mase leya duk taska dulu baru2 tukor bilik.. ari p1 tuko bilik dh kena gigit.. saborjela.. xlama pastu leya plak gigit bdak tu.. cam balas balik plak.. ntahla xtau nk wat camne..

saveme_zero said...

takde tips la mai. besa berlaku ni pada bdk2 baya2 anak2 kita. just bg reminder je la. alya pun hari tu kena gigit dgn sepupu dia yg 3thn lbh,bengkak gak la tapi alya alah bisa tegal biasa..wakakakak.

mai a.k.a ibu leya said...

saveme_zero : leya pun dh slalu sgt kene gigit tp xla bgkak camni, bdk2 xleh nk marah.. tapi mai slalu pesan kat leya, "duk umah orang jgan nakal2, jgn gigit kawan" yg leya tau angguk2 jer.. faham x faham.. layann jer..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin