~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, April 28, 2011

~ Last Day Di Melaka : Check Out & Taman Buaya ~

Ok ok.. saya janji ni n3 terakhir pasal melaka k..

so, ari ke 3 dan hari mau pulang ke Putrajaya..
tapi sebelum balik agak2 dapat la singgah tempat2 yang menarik kat melaka nie..
tapi.. dalam banyak2 tempat..
TAMAN BUAYA gak kitorang g..
saje nak tunjuk sang buaya kat kakak..
supaya bile besar nanti tau bezakan mana satu BUAYA DARAT dan BUAYA BINATANG *motif* wink! wink!
so, layan je la pic yg ada nie..
malas nak cerita pepanjang..

sebelum balik mesti bergambar dulu.. nie kat bilik hotel.. jenuh nak set timer kamera.. laila dh nak mengamuk..
nie plak kat reception..

nie plak kat lobby tmpat menunggu.. nampk x beg pam kat sebelah saya tu.. akan ku angkut ke mana2 aja..

lepas dah settle semua kat hotel kitorang teruskan perjalanan.. dalam kereta macam2 tempat saya ajak en. hubby pergi.. masalahnya x cukup masa.. alih2 en. hubby bawak kitorang g Taman Buaya aje.. jadilah kan daripada xde..

Pintu Gerbang..

Kena tiket jugak yer.. RM8 dewasa.. RM6 kanak2.. bile masuk je.. korang akan dihidangkan dengan replika2 nie.. korang mesti pandai teka kan.. ada byk lagi tp malas nak amik bbyak, panas giler cuaca masa tu..




bergambar harusss... jalan sikit amik gambar.. jalan lagi bergambar..

antara buaya2 yang terdapat kat sini.. renungan tajam sang buaya.. huuuu... masa kitorang pegi nie semua buaya x aktif.. tido aje.. berjemur pun ade.. yg ternganga pun ade.. yg berendam pun ade.. aje benor kome.. panas giler..



jenuh nak berdukung budak sorang nie.. aduihh lenguh tangan ibu.. stroller xdele bawak nyer.. so, en. hubby take turn yer.. hehehe... adik steady je mungkin sebab xtau ape2 lagi.. jangankan kakak, buaya yang jauh dah takut nak dekat.. mulut bising.. kejap2 "ibu, mane buaye?" "ibu, buaya tido" "ibu buaya bukak mulut" ibu itu.. ibu ini..

so far, tak banyak sangatla buaya kat sini.. tempat pun macam tak terurus aje.. sepah2.. ke memang cam gitu.. selain buaya ada jugak binatang lain.. macam ular, biawak, kura-kura dan burung.. kejap je kitorang kat sini.. pastu kitorang kuar singgah kat gerai tepi jalan tgok2 ape yg berkenan..

babai Melaka.. lain kali bersua lagi.. kali nie pergi tempat lain pulak yer... jumpa lagi..


nota : sekali sekala berjalan.. penuh blog ngan gambar jalan je.. hahaha.. bukan selalu pun.. :)

Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin