~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Wednesday, December 9, 2009

~ Wikend Kami : A Famosa Part 1 ~

xtiviti kitorang sfamily masa wikend lepas
pergi berjoli menghabiskan duit di A Famosa kat Melaka tu
hehehehe.. saje jejalan.. bkn slalu dpat jejalan cam gini ye bang..
lagi2 dpt titon hotel..

sebenornye ikut plan asal ari ahad tu aku dpt jmptan kawin member se-POLY dulu... Puan Norafidah (dah puan ok.. mase aku naip n3 nie..) kbtulan umah dia dekat ngan A Famosa.. jadinya ktorang nk stay 1 mlm la kat Melaka.. so aku pun cuba2 la contact2 nk book hotel kononnya.. 1st call oprator tepon tu kate dah full dah kalo nak pun yg mehei mehei.. idokla teman mampu cam gitu.. pastu aku lak cam x pueh hati n x caye je kan.. so aku surt tenet plak.. tgok2 ade kosong, pe lg aku pun book la kan utk 1 mlm je.. hehehe... pas je book truslah contact, hari aku book ari senin.. booking dconfirm pada hari khamis.. huhu.. ni keje last minit lah nih..

HARI KEJADIAN : SABTU (PAGI & PETANG)

so ari sabtu pagi dlam kul 10 cam gitu ktorang pun bertolak ke Melaka.. xcited giler.. aleya pun bangun awal, mcm tau2 jer kan nak g jejalan.. lebih kurang dalam kul 12 lebih ktorang dh smpai ke A Famosa.. so aku pun check in dulu kat Resort Hotel A Famosa.. pas je check in ktorang xleh masuk dulu sbb bilik belum siap so receptionist tu suh ktorang jejalan dulu dan dtg balik dalam kul 3 tuk amik kunci.. hahahaha.. mklumlah 1st time dtg sini kan, ktorang xtau la nk jejalan kat ner.. sib baik kat kaunter receptions tu ade map A Famosa.. bile nengok map tu trus aku ajak en. hubby ku itu jejalan g tgok binatang kat Animal Safari..

niela destinasi pertama ktorang terjah.. layan pics..

Setelah ktorang sampai..

:: harussssss... 2 branak posing depan clubhouse dulu k.. (eceli masa ni tersilap masuk ingtkn hotel.. sib baik receptionist tu baik.. uishhh.. byk benor tmpat mnginap kat sini.. ) ::

Safari World
:: dh beli tiket n masuk je trus mluru ke sini dan mase ni tgh nunggu turn nak naik truck safari tu.. ::

:: kalo korang prasan truck yg kat blakang tu la yg ktorang naik.. macam dok dlam truck polis plak.. berjaring bagai.. utk kselamatan jugak, mnela tau kan binatang2 btindak ganas ker.. ::

:: dalam truck sempat lagi posing k.. ::


:: pics ni amik masa duk dlm truck tu.. ya ampunnn.. drebar yg bawak truck ni mmg x mkn saman, main redah jer.. adoii.. sakit bdn aku.. kalo korang x caye, leh try cuba ::



:: selepas dah abis round safari ngan truck tu.. ktorang bjalan kaki plak nengok bnatang yg lain plak.. jinak btul bnatang2 nie.. orang ramai boleh bagi makan sndirik kat bntang2 nie.. ::

:: ape2 pun kasi interprem lagik.. ::

:: mase ni jam dh kul 3ptg.. ada show Wild Wild West.. ala ala bandar koboi zaman dolu2.. mcam drama koboi lak aku nengok.. aku n leya asik tkejut je dgr bunyi meletup letup tu.. kus semangat.. sib baik x nangis.. serius seh masa show ni ramai orang cha ya nun alif yg nengok rasenye dorang nie dari Singapore.. ::

:: pas abis nengok show tadik.. perut udah lapor kan.. jom kita makan dulu.. nasik n kari ayam kurang enak, mklumlah free kan.. huhuhu x baik tau.. sebenornye ade citer dsbalik nasik n kari ayam nih.. ermmm.. cam hampeh jer.. xmau ar citer ::

:: pas makan sambung balik nengok show k.. kali ni animals show lak.. mcm2 binatang ade, yg besor smpai la yg kecik.. ::

:: pas abis nengok animals show.. harussss intreprem okess.. bersama maskot bird.. tkejut aku dia bg salam kat aku tau.. aku ingatkan org vietnam ke, philipine ke kan.. xpe akak sambut salam mu dik.. ::

:: pas abis nengok show kita masuk reban ayam lak ek.. cute je anak ayam tu.. hehehe.. leya x abis2 sebut ayam.. ayam.. suka la tuh.. dalam reban ni mcm2 jenis ayam ade.. yg x pernah korang jumpe pun ade gak tau.. uishhh.. ::

:: pastu g nengok ikan lak.. sonok sakan leya.. kan.. kan.. kan.. huruf i nyer mana nak oii.. makanan ikan tu RM1 saja k.. ::

:: sebelum kita kuar dari Safari World nie kita posing dulu ye nak... harusssss.... layanla kegedikan 2 branak ni ek.. ::

:: leya pun nk amik gambar gak ibu.. sombong xnak pandang camera.. cett.. cam gangster.. ::

:: leya lagi... smileeeeeeeeeee.... ::

:: berdua berjalan keluar.. ayah tlg amik pics ek.. ::

:: sebelum menuju ke kereta n nak balik ke hotel bcoz nk amik kunci bilik.. last but not least.. amik pics dulu depan pintu masuk ke Safari World, insyaallah ade rezki lain ktorang datang lagi sini yer.... ::

***********************************************

A FAMOSA RESORT HOTEL

:: niela kunci bilik kami.. ::

:: pintu bilik... 1201.. ::


Jeng.. Jeng.. Jeng...


:: bilik kami.. bilik air... nie pun nak amik gak.. aduiyaiii... ::

:: aleya berposing di balcony.. xnampk la plak clubhouse kat blakang tuh.. ::

bestnyer dh masuk bilik.. aduhhh selesa sungguh.. okla nak rehat2 dulu.. malam sat g nk g merayau lak.. nak tau ktorang g mane plak.. tunggu nxt n3 k..


p/s : xtiviti malam hari merayau ke Cowboy Town tunggu nxt n3 ek.. part 2..


Photobucket

4 comments:

rosmona said...

haa.. hambek ko... sakan berjalan.. mau kematu tumit kaki tu.. aleya, tak penat ker?

mai a.k.a ibu leya said...

rosmona : hahaha.. mau x penatnyer.. bkn slalu dpt jejalan cam gini..

Zat said...

Wahhh, Best nyer.. Nak g gak la nanti ngan family saye..hehe


:)

alyyani said...

ooo ade kenduri ye. patut la sampai ke melaka. tp da ujung tahun ni banyak cuti mmg patut manfaatkan dgn bercuti kan? bila lagi.. seronok leya seharian dapat tgk binatang. mesti teruja dia kan?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin