~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, December 10, 2009

~ Wikend Kami : A Famosa Part 2 ~

HARI KEJADIAN : SABTU (MALAM)

Selepas mendapat rehat yang cukup.. kitorang pun bsiap2 nk kuar g mkn plak.. cadangnyer nk makan kat warung2 tepi jalan jer.. masuk je dlm kreta leya dh mntak susu.. alahai nk tdo ke sayang oii.. mmg dijangka akhirnya leya pun tertido x sedarkan diri langsung.. mase kat kedai makan tu pun leya still tdo lagi.. akula yg dok meriba dia, penat sangat la tu smpai x sedar.. tu yg xde gmbor kat kdai makan tu.. akhirnya kitorang order nasi putih (2 org makan) + sayur kailan ikan masin + ayam goreng kicap + telur bungkus + air suam + air sirap + air barli suam = RM19 aje.. uishh.. cam murah jer, korang rase murah ke mahal? x lupa gak kitorang beli bungkus fish n chips utk puteri tersayang, nnti dia bangun lapor, mane nk cari makanan kan.. sedang elok baru abis makan dh bayar pun nk menuju ke kreta.. leya pun bangun cam mamai mamai lak.. lorrr...

balik dari mkn kitorang g COWBOY TOWN dalam A Famosa tu.. ramai betui orang.. mklumlah masing2 nk tgok RED INDIAN SHOW n CARNIVAL.. dh la masa en. hubby ku itu nak beli tiket bratur panjang nak masuk ke dalam tu pun bratur pun panjang gak.. adui.. sabor sabor.. dh dpt masuk kitorang trus g kat tmpat nk wat show tu.. so korang layan pics k..

ape2pun pose dulu k.. haruss... cobaan pertama...
1.. 2.. 3.. senyum...

:: bleh la plak jelir2 lidah.. skali lagi.. ::

1

2

3

-

-

:: ok.. walopun bgegar.. ok la tuh.. ::

:: bgambor lagi dekat ngan pintu masuk.. smpi mguap le anak aku ni.. ngantuk g mata tu sebenornyer.. ::


Masa ni dah duk dalam arena dah nk tgok show..

:: Red Indian Show.. dalam 1/2 jam gitu main api.. gambor x clear kan.. sowi k.. teror btui dorg ni main api.. masuk mulut lagi.. uishh.. dont try at home.. hanya pakar je yg blh buat.. ::


Pas abis show td.. dorang bkak lampu skejap dn nk smbung jap g acara carnival plak

:: interprem tuan tanah dulu.. ::

:: si anak n si ayah.. ::

ok.. carnival dah start..
carnival ni macam acara red carpet la kononnya..
yang jalan smbil lambai2 kat penonton kan
ada badut.. pakaian beragam.. kenderaan berhias..
tp turut disertai dgn binatang2 yg jinak itu
gajah, harimau, monyet dan lain2..
korang nengok je pic, nk terangkan 1-1 nnti boring lak kan



carnival ni berlangsung lebih kurang sejam gak la.. penutup acara.. letupan bunga api.. cantik sangat.. tp xde picture nk tnjuk kat korang.. huhuh.. x tringat pun nk amik..

keluar je dari arena tu, brebut2 org nk kuar smpai ade yg tjatuh2.. ksian tgok org tua plak tu.. ish ish ish.. ermmm.. sib baik x cedera teruk..

so, ktorang pun truskan pjalanan nk main menan yg dsediakan kat situ..
en. hubby ku main baling2 bola kena tin jer.. xkena pun.. gaya je lebih.. hehehehe...
aku ni jd pmerhati jer.. ye ker.. ahaks..

nie la menan utk aleya..
ape ke nama menda ni.. ntahla..

:: suka benor naik kuda x bnyawa nie.. yg pnting ayah gak yg kena teman.. mklumla anak ayah ::

disebabkan aku x main.. niela keje aku mendera en. hubby.. tolong jd photographer aku n leya.. bleh kan... kan kan.. g pun mase ni dh nak balik dh.. jam dh nak tgh malam.. sok ada acara lagi nak buat.. uishhh..

:: tenyummm... ::

:: susah benor nk pndang kamera budak ni.. ::

:: bgambar kat replika kasut koboi.. tp xnmpak lak kasutnyer.. tp yg pasti leya ttp x pndang kamera.. ya ampunnn... ::

dengan keadaan yg letih n penat (cett.. sama je ayat tuh.. ) best nyer dapat lepak kat bilik.. smpai je kat bilik ade orang kelaparan rupenyer.. nk tau saper dia..

Jeng Jeng Jeng..

:: niela orgnyer.. anak dara aku.. sian dia, lapor ye nak.. makan2.. pas makan tido plak ek.. ::


p/s: nxt n3 citer ari ahad plak.. breakfast n pegi umah panten..

Photobucket

2 comments:

alyyani said...

TAK PNH SAMPAI KAT COWBOY TOWN NI. SHOW DIA SETIAP HARI YE? BOLE PEGI NANTI..

mai a.k.a ibu leya said...

alyyani : pegi jangan x pergi.. cowboy town ni bukak dari kul 6ptg smpai 12mlm je rasenyer.. time2 cuti skolah nie mmg ramai gilez, mostly cha ya nun alif.. xpasti plak ttg show dia tiap2 hari ade atau x.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin