~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, June 8, 2012

~ Alahai...tuan tanah kedaung... ~

Assalamualaikum...sahabat sahabat sekalian...
Baru hari agak berkesempatan nak nulis entry
Entri takda gambor ye...
Dah masuk hari ke 8 di bulan Jun
Wahh dah masuk tengah tahun rupanya, pejam celik pejam celik sekejap je kan
Bulan depan dah nak bulan puasa pulak...

Alhamdulillah saya masih lagi disini...
Sejak akhir bulan lepas hingga ke hari nie
Saya sibuk sikit...menguruskan 'sesuatu'...
Kalau ada rezki...Alhamdulillah..
Perkara tu untuk saya...
Selagi belum setel saya tak senang duduk dibuatnya
Nantila bila dah confirm, akan saya berkongsi dengan semua di sini
Biarla dulu menjadi rahsia...
Mana yang dah tau senyap senyap jela dulu ek...
Hihihi... :-) peacee!!

My gegirl si Aleya masih lagi dirumah mak toknya
Menghabiskan sesi cuti sekolah yang ada
Hujung minggu nie, Insyaallah nak bawak balik anak dara tu...
Cuti sekolah dah abis...
Mesti liat nak bangun pagi nie...
Adui...takpa takpa...en. hubby ada...huhuhu...
Sejak duk bercuti di rumah mak tok
Hari hari kena call ok
Kadang nak cakap kadang tak nak cakap
Minggu pertama cuti...kalau tepon mesti minta scooter...*yg tolak pakai kaki tu...ape ke namenyer..
Nie gara gara tengok flyer yang dorang letak kat post box umah mak saya
Pastu dihasut plak oleh pakcik pakcik nya...*uishh korang ni mmg nak kena ngan ayong ek...
Minggu kedua plak...xde minta ape ape pun, mood tak baik kot...ke dah boring duk sana...ahaks...
Hari minggu lepas dah bawak jalan jalan ke Taman Burung kat KL nun..cadangnye nak pergi nengok dinosor, tp ramainyer umat terus tkar plan ke taman burung tu...next entry nanti saya cerita...
Minggu nie takda planning lagi tunggu je esok...
Malam td bile adik kedua saya blanje makan, nampak sangat si adik rindukan kakak n kakak rindukan adik...uishhh feeling ok...sian plak...cerita nie nnt saya buat entry ye...

Bulan nie adik laila dah 1 tahun 8 bulan
Alhamdulillah...masih lagi breastfeed
Susu masih cukup untuk my lil gegirl
Lagi 4 bulan aje nak cukup tempoh 2 thun
Mesti perasaan sedih n berbaur baur masa tu nant
Sekarang nie kalau menyusu...very noti noti...
Macam macam aksi stunt yang dibuat...
Geram ada klakor pun ada
Lagi lagi dia dah pandai cakap sikit sikit
Kadang faham kadang tak faham
Macam macam anak dare ni..
Selepas baik dari chicken pox, manja bukan main hokey...
Selama ni hantar taska tak pernah nangis..
Sekarang kalau antar, mesti naik meraung pegang kain...
Aduyaii...maafkan ibu sayang melepaskanmu sebab ibu kene mencari rezeki untuk kesenangan dan keselesaan kamu 2 beradik...
Kalau ibu surirumah sepenuh masa, kamu nak berkepit ngan ibu pun takpe...

Uishh tak sedar dah panjang...
Nampak sangat nak mengarut ngarut ni...
Kita sambung lagi nant yer...
Bos pun dah masuk ni, baru balik dari klinik...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

2 comments:

@lfidah @dim said...

adriana pun cuti sekolah kat rumah nenek dia aka mil.kalau sekolah dkt rumah mak.bestlah laila lama menyusu.perjalanan penyusuan saya dan ammar dalam 4-5bln aje.masa tue memang sedih.lama-lama baru blh terima hakikat rezekinya sampai itu aje.

iA is ieda asrieda said...

ai kak kema..LAME DAH IEDA X ON BLOG YG LAME..SO,SKRG DH DE YG BAWU..BETUL BARU MASAK..bawu coz pasword yg lame dh lupa...kiki....disebabkan dh byk bnde yg dh lupa psl blog ni,tlg ajar sket lei..huhuhu...1st,camne ek nk buat cam (PAGE- BUAT HATI KAMI) TU...

tq kak..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin