~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, August 12, 2010

~ Appointment Checkup 32 minggu~

Alhamdulillah hari nie aku puasa yer.. check up pun berjalan seperti biasa..

Update checkup.. 32 minggu.. dah 8 bulan ye.. kejap je masa berlalu..

No. Giliran : 304
Bilik Pemeriksaan : No. 11
Tarikh : 12.08.2010
Usia Kandungan : 32 minggu
Berat : 74.8 kg.. naik 0.2 kg dalam dalam masa 2 minggu..
Tekanan Darah : Ok
Jantung Baby : 138 bpm.. normal
Kaki Bengkak : ada nampak bengkak...
Air Kencing : Clear
HB : tak ambik kali nie sebab 2 minggu lepas dah ambik..

Nasihat dari Nurse :
~ Persiapan bersalin.. baju2 baby dah kena mula pack ye..
~ Teruskan makan vitamin yang diberi..
~ Pastikan pengiraan carta gerak baby dikira dengan betul..

Masa nurse check perut aku, dia bagitau kepala baby dah ada kat bawah.. tapi baby masih boleh pusing-pusing sebab ruang kosong masih ada.. melalui pembacaan dan penerangan daripada nurse, memang normal bulan ke 7 ke atas kepala baby akan berada di bawah.. kali ni nurse tak bagi vitamin sebab aku bagitau vitamin yang ada kat aku masih cukup lagi untuk 2 minggu akan datang..

next checkup lagi 2 minggu.. 26.08.2010 [ Khamis ]


Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin