~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Tuesday, August 24, 2010

~ Esok Dah Gaji.. Kena Bajet La Pulak ~

Hari ni dah 24hb.. dah 14 hari kita berpuasa..
Esok dah 25hb... horrrayyy... esok gaji masyukk...
tapiiiiiiiiii....

Nampaknyer perbelanjaan bulan ni kena bajet bajet la yer..
Maklumlah gaji bulan 8 nie la nak guna untuk raya n lepas raya..
Doa doa la aku bersalin pas gaji bulan 9 nie..
Kebetulan gaji untuk bulan 9 pun memang pertengahan bulan..
Kenala pandai survive yer..
BONUS..!! cam xda je.. ermm.. takdala mengharap sgt.. tapi kalau dapat saguhati pun.. syukur...
Yang penting baju untuk Aleya kena sediakan jugak..
Baju kurung dah ada 2 pasang..
Tinggal baju untuk berjalan n kasut je..
Aku n Mr. Hubby pun tak tau lagi.. mungkin 2 pasang seorang..
Lagipun masa raya yang meriah nyer kanak-kanak kan..
Bukan selalu setahun sekali je raya..
Kuih raya.. last2 minit la beli..
Lagipun nanti dah balik kampung, leh cilok sikit kuih raya kat sana.. hampehnyer menantu..

Okla korang..
Selamat berbelanja dengan berhemah yer..
Jangan lepas raya nanti korek tabung ayam atau korek tabung anak...
Hehehe...


Photobucket

6 comments:

Zaidah said...

banyak lagi belum settle n beli nie...gaji belum lagi...huhuhu

mai a.k.a ibu leya said...

zai : kak zai, yg penting bile esok dpt gaji dh kena asingkan bayaran utk taska, kutu, bil2, kereta.. yg selebihnya baru la nak pikir soping raya.. jgn terlebih sudaa.. :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

ct pun request gaji minta esok..sng.. klu tggu 30hb..alamat kelam-kabut lah..mn nak asingkan ngan monthly expenses..nak shopping raya lg..pening2.. yg ptg kita kena pandai budget..tul x???

alyyani said...

mai esok, alya lusa, moga kita berbelanja dgn berhemah kan? bak kata mai, budak2 yg seronok, so lebih kat diorg la kan?

mai a.k.a ibu leya said...

Ct : memang byk duit guna bln nie lagi2 bln dpn nyer gaji pun lambat.. sebab tu kena pndai bajet.. x terlebih dr biasa :)

mai a.k.a ibu leya said...

alya : tula alya, pikir psal anak je, mak ayah x glamer pun xpe janji anak happy.. sama2la kita bbelanja berhemah yer.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin