~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Tuesday, August 24, 2010

~ Checklist Beg Hospital ~

Minggu nie dah cukup 34 minggu..
Persediaan barangan nak ke Hospital adalah perlu yer..

Ni aku sedikan checklist barang yang perlu di bawa ke Hospital..
untuk rujukan kawan kawan..

Barang Ibu
~ Buku Lawatan Hospital [Buku Pinky]
~ GL
~ Mykad
~ Telefon Bimbit
~ T-Shirt [3 pasang]
~ Kain Batik [3 pasang]
~ Stokin [2 pasang]
~ Nursing Bra [2 helai]
~ Breast Pad (disposable)
~ Seluar Dalam [3 helai]
~ Toiletries (Pencuci Muka/Berus Gigi/Ubat Gigi/Sabun Mandi/Syampu/Sikat) [Travel Pack]
~ Tuala Mandi [1 helai]
~ Tuala Muka [1 helai]
~ Maternity Pad [1 pek]
~ Selipar
~ Minyak Angin
~ Termos
~ Beg Plastik
~ Sweater
~ Air Rumput Fatimah

Barang Baby
~ Baju Lengan Panjang / Seluar Panjang [2 pasang]
~ Sarung Tangan / Kaki [2 pasang]
~ Barut Baby [2 helai]
~ Topi Baby
~ Baby Oil
~ Minyak Telon
~ Napkin / Bedung [2 helai]
~ Pampers New Born [1 Pek]
~ Tisu Basah
~ Tuala Mandi Baby
~ Sapu Tangan


Photobucket

6 comments:

alyyani said...

mmg penting buat list ni. sebab kalau 1 barang pun tertinggal bole effect. kan mai?

m!da BucHuxX said...

baguz2...sediakn payung sebelum ujan.

Siti Nurhanim said...

hanim suke buat-buat list macam akak nie.. jadi sebab akak dah buat,nant anim salen jer la siap2.. sonang keje.. x payah buat list.. hihi..
ntah biler ntah hanim nak beranak..
wakakakaka..
angan-angan x bleh kalah tu :)

mai a.k.a ibu leya said...

alya : sangatla penting, nmpak mcm senang je kan, tp mmg gelabah kalo xda brg yg penting2 nie.. pengalaman masa bersalin yg 1st dulu byk gak membantu :)

mai a.k.a ibu leya said...

mida : tq :)

mai a.k.a ibu leya said...

hanim : salin jgn x salin, hahaha... buat panduan ye dak.. xpe nnt dh kawin dh pregnant bleh rujuk kat sini, thanks hanim :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin