~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, May 10, 2012

~ My Girl kena CHICKEN POX ~

Assalamualaikum semua...rindunya nak menaip kat sini...dah 6 hari takde entry...huhuhu...
Wahai semangat datangla dikau...

Start semalam saya dah bercuti sampai la next week...insyaallah...
No no no...bukan coti coti mesia ye kawan kawan...
Coti coti jaga anak tak sihat...huhu...
My girl...si Laila kena chicken pox la pulak...
Haruslah si ibu yang kena berkorban cuti...



Hari selasa malam Laila demam, panas sungguh badan dia...pastu saya perasan badan Laila ada bintik bintik air...en. hubby dah syak yang Laila kena c.pox...malam tu saya jelum air je kat kepala dia taruk coolfever n bagi panadol kanak kanak tu...tuk bagi kutang sikit panas dier...

Rabu pagi bawak g klinik kerajaan kat presint 9...lama menunggu janganlah kate...nasib baik tak berkematu bontot nie tunggu lama punya pasal...nasib baik awal awal saya dah maklum pada opis yang saya terpaksa cuti ari rabu tu...masuk jumpa doktor takdela sampai 10 minit pun...doktor yang check Laila bagi ubat demam n ubat lotion sapuan...doktor juga keluarkan surat maklum pada pihak taska pasal c.pox dan Laila akan dikuarantin kan di rumah selama lebih kurang seminggu...



Hari ni hari kedua Laila kena c.pox...bahagian belakang badan dah banyak...depan, kepala, tangan adalah sikit...dah seksi dah adik nie...dah macam anak tarzan...






Makan pun dah kena pantang...termasuklah saya juga kena pantang, takut efekla kat Laila...tak leh makan benda gatal gatal dan bisa bisa...kesian tengok nyer...

Cepatla baik yer sayang...sian anak ibu...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin