~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, May 18, 2012

~ Hampir Sembuh ~

Day 10 ~ Hari demi hari...sampaila ke hari ini...hari Jumaat yang barakah...hari yang ke 10 juga Laila dijangkiti c.pox...dan saya masih lagi bercuti...Insyaallah minggu depan saya akan mula bekerja...dan diambil alih oleh en. suami untuk menjaga Laila...

Alhamdulillah...dah takda c.pox yang baru tumbuh...ada antaranya yang menunggu kering dan menjadi keruping...mak saya kata waktu nie la yang paling gatal sekali sebab c.pox beransur nak baik...walaupun masih ada merah merah tu akibat Laila yang suka mengopek...saya nak halang pun kadang tu tak sedar tau tau je dah merah terkopek...

Terima kasih diatas doa dan ucapan kawan kawan saya di fb...thanks ye korang...macam macam dah saya try atas cadangan kawan kawan...tapi ada gak saya tak dapat cari...BATU KAWI...agaknya kat putrajaya ni susah nak dapat BATU KAWI nie...BATU KAWI nie dikatakan dapat mengurangkan sakit dan gatal c.pox...thanks to FAIZAH, atas cadangan itu...

Kebetulan plak ibu mertua saya datang hari selasa kelmarin...dia bawakkan air penawar dan ubat sapu nie, Alhamdulillah...nampak ada kurang...ubat sapu yang dapat dari klinik tu dah taruk tepi....hrmmm...




Laila pun dah mula nak aktif...dah boleh nak mengusik si kakak main, ajak main sama sama...bile rasa time gatal je dia merengek sikit...tapi biasalah budak manja dan memerlukan perhatian...






Walaupun Laila dah semakin baik...buat masa nie Laila tak boleh antar ke Taska dulu...kena tunggu betul betul baik...kena banyak bersabar la ibu dan ayah dia nie...kena cari alternatif lain kalau keadaan terdesak...

Cepat cepat sembuh ye sayang...aminnnn....

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

3 comments:

Mummy GreenyHouse said...

ya Allah..ksiannye..
semoga cepat sembuh ye..sy tgk gambar je pun dah sedih, inikan pula ibunya..

MamaMaira said...

Laila, achik has doakan semoga Laila cepat2 sembuh ye dik...Tabah hadapi dugaan c.pox ni ye dik...

Achik tengok Laila macam ni rasa sedih gila...Semoga cepat sembuh yek...

Kawan laila pn xsihat jugak sekarang ni...Demam...

atanayuiman @ Jue said...

alahai.. siannya si kecik tue.. semoga cepat sembuh ekk..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin