~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, May 11, 2012

~ Aktiviti Ibu Menjaga Anak Yang Tidak Sihat ~

Sementelah anak dara saya sedang tido nie...
Lagipun cuaca kat luar mendung nak hujan...
Angin pun bukan main kuat...
Berbunyi bunyi tingkap kat umah nie...
Sah nak hujan lebat la nie...huhuhu...



Takde ape yang boleh dibuat sangat...
Setakat memasak, mengemas sikit sikit tu biasalah...
Tapi semuanya kena pantas...
Anak dara nie kalau tido kena ada ibu kat sbelah dia jugak...
Pantang betul kalau kiter nie bergerak ke dapur kejap ke atau bilik air ke...
Tau tau je dah merengek aje...

Selain melayan tenet nie hah...
Masa saya diluangkan dengan baca novel nie...
Nie novel terbaru yang saya baca...
Nasib baik sempat pinjam kat perpustakaan tempohari...



Hah...tengah boring boring tu...bolehla layan perasaan bile baca novel nie...feeling habis kalau ada bab yang nangis nangis tu...kadang kadang saya yang membaca ni pun sedih aje...aduhaiii...tersentuh jiwaku ini...

Rasanya minggu nie masa untuk berjimba agak terbatas memandangkan anak dara kecik yang masih belum sihat...kesian plak nak angkut dia ke hulu ke hilir...so, weekend ni kita duk umah aje...lagipun kalau berkesempatan saya nak kemas baju baju yang kat dalam lemari tu, nak pilih pilih mane yang elok dan masih boleh digunakan untuk dikumpulkan dan didermakan pada yang memerlukan...Insyaallah...

Untuk korang semua...selamat berhujung minggu yer...dan SELAMAT HARI IBU BUAT SEMUA IBU, MAMA, MUMMY, EMAK, UMMI, BONDA DI DUNIA INI...entry khas untuk hari ibu akan disusul kemudian...sayankk korang...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin