~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, May 14, 2012

~ Kena Tambah Coti Lagi... ~

Day 6 - masih lagi bercuti...c.pox di badan adik masih belum nampak berkurangan...masih basah...dan keadaan adik yang masham...huhuhu...maklumlah tak mandi 6 hari...sian adik...merengek dan nangis menjadi rutin harian pada masa ini...silapharibulan ibu pun ikut sama sama nangis...huhu...sedih beb tengok anak macam nie...

Nampak gayenyer macam kene tambah cuti je lagi nie...tanye ngan kawan kawan paling lama c.pox akan baik dalam 2 minggu...takpela dik cuti ibu abis sebab jaga adik...anak ibu...

Sila jangan tengok jika anda geli...



Memang kesian ok tengok anak dara kecik nie...tu baru saya tepek gambar tang belakang badan je...belum lagi tang siku, perut, peha dan sewaktu dengannya...memang dah luka...aduishhh...sedih sangat....saya pun tak tau nak buat ape lagi...makan dah pantang...ubat dah sapu...air kelapa dah bagi...ape yang orang bgtau semua dah try jugak...

Paling tak dapat tahan kalo time tukar diapers...Ya Allah, menangis semau maunyer....saya pun ikut nangis sekali, huhuhu...dah la kat tempat tut pun ada c.pox lagilaa meraung....aduhaiii...

Ya Allah...kuatkanlah semangat ibu nie...kalaula boleh penyakit nie dipindahkan kepada ibu, ibu rela sayang...tak sampai hati ibu nak tengok adik nangis je sepanjang masa...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

3 comments:

cik dah faridah said...

bakpe teruk sgt tu...sian plk tgknyer...

amai @ mai said...

ntahla cik dah...xtaula nak wat camne lagi...lagi satu tangan xleh duk diam...bile kita halang, nangis...tu yg nmpak teruk...lain benor mase kakak dia kena dulu...yg si adik punye c.pox besor besor...ermm...

Ibu Eryna said...

salam beb... teruk sangat ak tgk laila kene CP... Huhuhu.. sedey.. mesti Laila x selesa kan... sian nyer... Tabah yer Laila... Achik sayang Laila.. Windu gak.. :) Achik doakan Laila cepat2 sembuh k..
Beb... Sara, Batrisya, Aqil n anak kak Zailani pun kene gak... CP tgh menular kat taska sekarang.. ak sedang riso gak ni...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin