~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, September 2, 2010

~ Kuih Kegemaran Ku Di Bulan Puasa ~

Salam 23 Ramadhan.. makin dekat kita dah nak beraya yer..
mood nak kerja pun sudah merudum..
dalam pale otak ni asyik ingat nak raya aje..
bile dengar lagu raya lagilaa semangat raya tu berkobar kobar..
sape kate mak yong tak leh raya.. hah.. babab karang..
ok la n3 kali nie nak crita pasal kuih kesokaan aku di bulan puasa yer..
memang feveret k.. kalau boleh hari hari nak makan kuih yang sama aje..
tapi aje giler deme.. lingkup duit mr. hubby ku itu nanti, nak mlayan kerenah bininya ini.. hehehe...

KUIH TAKO

niela kuih favorite aku ok kalau tiba bulan puasa..
kat putrajaya nie susah nak dapat yang mengikut selera tekak ku ini..
kalau ade pun tepung pelita aje..
kuih tako ni kat bahagian bawah dia ada sengkuang yang kecik-kecik tu..
sedap wooo...
tak sabar nak balik ipoh minggu depan nak cari kuih ni..

picas : credit to mr. google

lagi satu kuih feveret aku..


SAMOSA

picas : credit to mr. google

yang ni pun aku memang suka ok..
rasanya dalam bulan puasa ni, boleh dikatakan hari hari makan samosa nie..
sedap weiii..
sib baik kat putrajaya ada menda nie.. hehehe..
kalo idak kempunan mak yong ni weii..

nota : korang suka makan kuih ape bile time pose cam ni? kalau x dapat cam nak merajuk aje ngan laki korang.. heheheh...


Photobucket


2 comments:

nome said...

sedapnyer....mie pun suka mkn kueh tako time bulan posa nih...

mai a.k.a ibu leya said...

nome, memang sedap kan kuih tako ni, kalo ade kuih ni depan mata kuih lain memang x jamah pun.. lg2 kalo letak dalam peti ais, perghh sedap giler.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin