~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Wednesday, September 15, 2010

~ Appointment Checkup 37 Minggu ~

Hapdet Checkup 37 minggu..

No. Giliran : 108
Bilik Pemeriksaan : No. 16 & No. 12
Tarikh : 13.09.2010
Usia Kandungan : 37 minggu
Berat : 74.8 kg.. naik sikit..
Tekanan Darah : Ok
Jantung Baby : 140 bpm.. normal..
Kaki Bengkak : Bengkak..
Air Kencing : Clear..
HB : Minggu nie tak amik darah..

Nasihat dari nurse :
~ Nurse tanya lagi samada dah prepare barang utk dibawa ke hospital.. aku bagitau dah siap dah semua, cuma nak bawak diri jer lagi..
~ Pastikan alert dengan tanda2 nak bersalin..
~ Teruskan dengan pergerakan carta gerak anak.. tanda dalam buku..
~ Nurse suh aku g jugak dengar ceramah penyusuan susu ibu.. aritu tak jadi pergi sebab ada hal yang tak dapat dielakkan.. so next week kalau masih belum bersalin kena jugak la pergi dengar ceramah.. kebetulan aku minta checkup pada tarikh yang sama jugak.. so, nak ke tak nak kena pergi.. memang bagus ceramah nie.. lagipun aku memang dah set kepala otak aku ni nak breastfeed 2nd baby nie..

Selepas jumpa nurse.. jumpa doc pulak untuk check perut..

~ Tak scan pun, doc cuma pegang2 je perut aku.. dia bagitau kepala baby dah ada kat bawah.. godek2 camtu jer.. hrmmm...
~ Pastu dia kata kalau dah sakit atau ada tanda2 nak bersalin terus g hospital.. sama cam nasihat nurse kat bilik no. 16 tadi..

Punyerla lama nak nunggu masuk bilik no.12.. sekali masuk tak sampai 10 minit pun.. ermm.. lagipun bukannyer ramai sangat orang.. tapi doc untuk kes2 ibu mengandung nie yang bertugasnya sorang aje semalam..

next checkup pada 22.09.2010 [Rabu].. 38 minggu..

Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin