~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, September 23, 2010

~ Appointment Checkup 38 Minggu~

Update checkup 38 minggu..

Seawal pukul 7.30pg dah terpacak kat klinik ok.. proses pendaftaran tak lama, tapi nak nunggu proses ambik HB kat makmal tu yang lama.. sebab pagi semalam (22/9) nurse dan kakitangan klinik ada perhimpunan pagi tu yang ramai orang menunggu turn..

No. Giliran : 64
Bilik Pemeriksaan : No. 36
Tarikh : 22.09.2010
Usia Kandungan : 38 minggu
Berat : 77 kg.. banyak betul naik.. gara2 makan banyak di Hari Raya.. hehehe..
Tekanan Darah : Ok
Jantung Baby : 158 bpm
Kaki Bengkak : dah surut..
Air Kencing : Clear..
HB : 11.1

Nasihat dari Nurse :
~ Teruskan makan vitamin [ bab nie memang aku skip selalu.. lupa je memanjang nak makan.. ] vitamin yang diberikan aritu pun lum abis lagi..
~ Dia tanya dah ada rasa sakit2 ker.. aku bagitau la kekadang tu bby mengeras pastu hilang sakitnya.. on n off je.. tapi itu hanya contraction yang tipu2 aje.. so, kena sentiasa alert..
~ Teruskan dengan carta gerak anak.. kalau ada rasa anak kurang gerak.. terus ke hospital..
~ Kalau dah kluar tanda... segera ke hospital jugak..
~ Kalau dah bersalin laporkan kelahiran kat klinik yang berdekatan..

next checkup minggu depan 29.09.2010 [Rabu].. 39 weeks..

Adakah aku dah @ akan bersalin minggu depan..? tungguu dan lihat yer.. ;) doakan semuanya berjalan dengan baik. selamat dan sempurna.. aminn..

Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin