~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, August 9, 2012

~ Projek Biskut Raya 2012 ~

Projek nak membuat biskut raya tahun nie telah berjalan...
Hari ahad lepas, dapat la jugak 2 jenis...
Saya mula dari lepas sahur, tak ingat habis kul bape...
Laila pun siap membantu...
Time dia buat hal nak tido balik, stop la kejap buat kuih...
Camtu la kalau ada anak kecik nie...
Haruslah kene bersabor kan...
Tu yang kalau boleh nak buat biskut yang senang senang aje...

Nie biskut pertama yang saya buat..
Tak tau la nama apa...
Tapi saya berikan nama biskut coklat badam kismis mencair...weehuu...
Klass tak nama tu... *huhu...ada aku kisah...*



Senang sangat buat biskut nie, tak yah bakor pun...
Gaul gaul gaul...sudukan dalam papercup...
Tunggu keras pastu simpanla...

Nie plak popia nestum...
Nie kegemaran nie...cepat benor abis...
Nak buat memang lecehla kan...
Tapi sib baik mak ada nak bantu...



Buat masa nie rasanya macam cukup je dua jenis...
Tapi baru ni minta tolong adik buatkan biskut cornflakes madu...
Hehehe...dah order 4 balang dah...
Order jer...upahhh!!! *blakang kire yer...*

Kat opis nie banyak jugak yang menjual biskut raya...
Tapi saya lebih suka beli krepek krepek je...
Krepek krepek la yang laju abis bile musim raya nie...

Tengokla kalau rajin dalam minggu nie nak wat biskut raya lagi...
Itupun kalau RAJIN...
Korang suggestkan lah biskut biskut yang senang nak buat...
Mane tau saya boleh cuba buat...Insyaallah...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin