~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Tuesday, August 14, 2012

~ Persiapan Raya 2012 ~

Alhamdulillah...
Masuk hari ke 25 kita berpuasa...
Ramadhan kali nie terasa sangat cepatnya...
Tinggal beberapa hari lagi kita akan beraya...

So, macammane persiapan raya uollss?
Settle sudah?
Saya...rasanya sehingga saat ini macam dah cukup aje...
Tema family kami tahun ini adalah DARK PURPLE...
Semua kene pepel gitu...boleh...?
*En. Hubby sila pening dengan pilihan isterimu ini...huhuhu...*



En. Hubby
- Baju Melayu : settle
- Sampin : settle
- Seluar Jeans (1 helai) : settle
- Kemeja (1 helai) : settle
- T-shirt (3 pasang) : settle
- Kasut : settle

Anak-anak (Aleya n Laila)
- Baju Kurung (1 pasang sorg) : masih kat tailor
- Tudung Aleya : settle
- Baju Jalan (4 pasang sorg) : settle
- Baju Tido (4 pasang sorg) : settle
- Kasut : settle
- Sandal : settle
- Beg Raya Aleya : settle

Tuan tanah (ibu)
- Baju Kurung (2 pasang) : masih kat tailor
- Tudung (2 helai) : settle..beli online..
- Seluar Jeans (1 helai) : settle
- Kemeja (1 helai) : settle
- Blouse n Slack (2 pasang) : settle
- Tracksuit n Tshirt (2 pasang) : settle
- Kasut : settle...pakai yang sedia ada aje...

Lain-lain...
- Kuih raya untuk mertua : settle
- Servis kereta : settle
- Duit raya : settle
- Duit minyak + Duit Tol : En. Hubby...settle...
- Langsir : Pakai yang lama jer...

Apa lagi ek yang tertinggal...hrmmm...
Rasanya cukup dah...
Ada sapa sapa nak tambah...?

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin