~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, August 3, 2012

~ 14 Ramadhan ~



Salam hari jumaat buat semua kawan ibu...
Dah lama kami tak enterprem kat sini..
Alhamdulillah dah nak dekat separuh bulan kita berpuasa..
Hehehe...adik ngan kakak tak puasa...
Kakak puasa siang je itu pun kat sekolah..
Bile petang balik rumah, sbuk nak minum dan makan...
Ibu selalu suh kakak tunggu kejap kejap...tak lama lagi dah berbuka...
Tapi...kakak tak tahan...hauslaa...lapar plak tu...
Lagipun tak tahan tengok adik makan jajan...
Kakak terliur...hehehe...
Tapi kalau waktu berbuka, kakak mesti makan banyak...
Ibu masak sedap...kakak suka...adik pun suka...
Adik la yang paling awal berbuka dan paling lambat habis makan...
Takpe nanti tahun depan ibu kata kakak kene puasa sebab kakak dah besar dah 6 tahun...ok ibu kakak janji...Insyaallah...

Malam nie kakak ada appointment kat klinik gigi...
Uisshhh...ayah kata kakak kene cabut gigi...
Cabut gigi sakit x?
Kakak tanye ayah..Ayah kata tak sakit...ye ker...
Haritu dok kate gigi kakak dah rosak n bengkak...
Bile dah hilang bengkak baru leh cabut...
Kalau tampal kesannye sekejap je...

Pastu lepas g klinik, ayah kata kita semua pergi umah mak tok pulak...
Dah 2 minggu tak balik umah mak tok...sejak puasa...
Eiii...sronok nyer...

Okla ek...kami stop kat sini dulu...
Ibu nak wat entry lain plak pas nie...
Selamat berpuasa semua...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin