~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, August 17, 2012

~ 27 Ramadhan : Pre Celebrate Anniversary @ Rahimah's Kitchen ~


Alhamdulillah...
Hari nie sudah 28 Ramadhan... tinggal lagi 2 hari je untuk kita berpuasa...
Hari nie saya masih bekerja lagi...
Malam nie lepas berbuka baru  bertolak balik ke Ipoh...
Jalan Jem tu  biasalah kan...
Tiap tiap tahun musim perayaan mesti jem punya...
Huhuhu...

Semalam misi untuk berbuka puasa di Rahimah's Kitchen berjalan dengan baik...
Disebabkan anniversary kitorang tahun ni jatuh pada hari raya pertama (Insyaallah...) tu yang kononnya saya nak belanja makan 1 family...
Untuk celebrate masa raya pertama nanti... itu planning en. hubby saya...
Katanya nak buat bbq malam raya tu...
Tengoklah macam mana nanti yer...

Planning nak makan kat RK ni dibuat dalam minggu nie je pun...
Camne saya leh tau tempat nie?
Jenuh gak nak men'survey' buffet buffet ramadhan...
Selalu nya buffet ramadhan kan mahal mahal
Uishhh... setelah men'survey' kat internet...
Terperasan la restoran nie...
Jauh pun tak jauh sangat dari Putrajaya
Tak jem pun jalan...
Banyak yang kata sedap makan kat sini
Ada banyak pakej kat sini
Pakej A - Steamboat dan Grill (RM17)
Pakej B - Nasi & Lauk Pauk (RM17)
Pakej C - Pakej A + B (RM25)

Pakej pakej di atas adalah untuk bulan puasa aje yer..
Kalau bukan bulan puasa tak tau pulak la saya...

So, saya memilih untuk makan steamboat & grill...
Asyik asyik berbuka dengan nasi je kan
Tukar la menu kononnya nak makan selain nasi
Nasib baik En. Hubby ku itu tak kisah
Asal order dia makan aje
Anak anak pun ok jer
Dalam pakej A tu pun ada disediakan nasi goreng
Jadinyer, kakak n adik pun boleh makan nasi goreng

Saya booking untuk 5 orang (3 Dewasa + 2 Kanak Kanak)
Jumlah semua selepas makan RM56 sajork...
Untuk umur Laila adalah free...
Huhuhu... murah giler kan..
Mungkin untuk tambahan side order harganya lain la yer...
Tapi bagi saya, tak tambah side order pun makanan amat mencukupi untuk kami

Orang memang ramai sangat malam tadi
Kebanyakan nya adalah keluarga n group group opis
Masa kami sampai pun ada jugak yang redah je cuba nasib mana tau masih ada kosong
Tapi, bak kata kak owner tu seat sudah penuh

Untuk pakej B plak... nasi...
Memang lauk pauk habis licin ok
Nampak macam sedap...
Kalau tak sedap takkanlah licin licau kan
Takpelah lain kali try pakej B plak

Gambor masa makan memang takde ok..
Ramai sangat orang..
Lagi satu, Laila pun tak nak duk diam la plak
Dah la kene hati hati takut dia pegang periuk steamboat tu
Memang extreme jaga budak sorang nie malam tadi

So nie saya tepek gambor ehsan : en. google...
Iklan ni dah tamat tempoh yer...
Kalau saya tau awal sikit, haruslah dapat RM10 sekepala...
Tahun depan Insyaallah boleh makan kat sini lagi...


Nie je yang sempat snap gambor restoran Rahimah's Kitchen...
Masa ni baru sampai dalam kul 6.30 petang...
Orang tak sampai lagi, saya yang sampai dulu...
Huhuhu...


Kalau saper saper berminat leh la contact no kat atas tu yer...

nota : tak sabar nak balik kampung... tahun nie kami sedondon 1 keluarga... tema DARK PURPLE... si sulung Aleya tak sabar nak pakai baju raya, hari hari duk tanya... bile nak pakai baju raya bu? adoii... excited lebih...

~ mai aka ibu AL ~

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin