~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Tuesday, April 24, 2012

~ Sukaneka Tadika Islam Al-Hidayah ~

Dah lunch ke...meh nak citer sikit...weekend baru ni ada Sukaneka sekolah kakak...Jauh gak dorang buat kat Maktab Perguruan Ilmu Khas, Cheras..kakak kene bangun awal pagi ok, sebab budak budak kene naik bas dan bas bertolak jam 7 pagi...ibubapa pergi kemudian pun takpe...pagi tu en. hubby yang hantar kakak pergi sekolah, saya malas nak ikut sebab laila masih ketiduran lagi...

Posing dulu sebelum ayah antar g skolah, bukan main sronok nak naik bas...

Saya pun yang kat rumah berkemas kemas sikit dan siap siapkan ape yang patut, katenyer nak pergi tengok sukaneka kan haruslah cepat, takut tak sempat nak tengok kakak aleya masuk acara...

Kitorang kluar rumah dalam pukul 8 lebih...sampai kat MPIK lebih kurang jam 9 lebih...kitorang sampai perbarisan baru nak mula, kesemuanya ada 4 group, Rumah Merah, Rumah Kuning, Rumah Hijau dan Rumah Biru...cawangan tadika islam al hidayah putrajaya adalah rumah hijau...so, kakak wakil rumah hijau la nie...

Nie tepek gambar perbarisan...perbarisan diwakili oleh kanak kanak 6 tahun...nie Rumah Kuning..

Rumah Hijau...yang lain lain tak sempat nak amik...


Sementara tu saya terjah kakak kat dalam khemah...ingatkan nak intai intai je, tapi melekat kat situ sudahnyer...layan je picas...



Selepas ada perasmian n acara senamrobik barula acara sukaneka bermula...kakak masuk acara tarik bola guna gelung, dan ianya acara pertama...hehehe...excited betul ibu nyer...layan picas lagi...

Tengah beratur tunggu giliran...chaiyok kakak...lari laju laju tau...hihi...

Nampak kakak aleya tak? Tu hah yang depan sekali dah sampai...ibu tak sempat nak snap masa kakak tgh bawak bola tu...

Akhirnya, rumah hijau menang untuk acara nie...cayalah kakak...

Adik penyokong kuat kakak...hihihi...


Lepas dah abis acara...lepak dalam khemah plak...ngape duduk cenggitu kak oiii...


Cuaca memang tak mengizinkan haritu, kejap hujan kejap tak...cuaca tak menentu, kesian kat budak budak...kitorang ingatkan nak balik je, tapi terpaksala menunggu kakak settle dulu...saya tanye cikgu kot kot boleh bawak balik kakak aleya, alhamdulillah nasib baik cikgu bagi, lagipun masa tu kakak aleya dah nak terkencing, alang alang minta kebenaran kitorang balik terus...janji kakak dah menang...hadiah nant cikgu bagi masa kat sekolah aje...

Dalam kul 1 lebih kitorang balik...muka dah penat masing masing baik kakak mahupun si adik...apalagi masuk kereta tak sampai setengah masing masing dah terbungkang...



Destinasi seterusnya ke rumah mak saya...dah 2 minggu tak balik, orang tua tu dah tanye cucu cucunya...rindu la tue...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

2 comments:

rosmona said...

kaka tidur dalam keimanan..
cayalah...
terbaek..

♥cikmOt♥ said...

LOR, RUPANYA ANAK kita sekelas la ek kat al hidayah tu...nampak muka nurin kawan anak kat sekolah tu...

eh lupa anak saya umur 5 tahun

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin