~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Wednesday, October 28, 2009

~ Menu Malam Nie ~

Dah lama x taruk n3 pasal makan2 kan a.k.a masak sndirik
disebabkan malam ni aku makan b2 je ngan leya
(Hubby balik lambat..)
so, masak pun simple2 jer..
Layann...

~:: peria masak lemak kuning ::~

~:: ikan goreng kicap (utk leya) ::~

Alhamdulillah... kenyang...

PhotobucketPhotobucket

8 comments:

Wanie said...

erm...sedapnya..

EIJAM'S FAMILY said...

huhuh akak saya xpernah mkn peria.. pahit.. huhuh tp nampak menarik akak masak..

alyyani said...

samala la, tak pnh makan peria gak. tp sayur pahit2 ni ubat kan. ikan goreng tu buat kite terliur lak. lunch kang kena cari ni :)

rosmona said...

ikan itu nampak sedap.. tolong antar sket kt blok 8B1 buleh?

Permata Hati Kami....Afiqah Mahfuzah said...

ermmmmmmmm...nampak sedap lauk tue..
tengah lapar nie..lagi nampak sedap walaupun simple...k salam kenal tapi kita satu opis jer..cuma lain aras..

Fendy&Fidah said...

sedapnya lauk..lapar pulak...

mai a.k.a ibu leya said...

wanie : trima ksih, msk biase2 je.. :)

eijam's family : sedap peria tu.. kalo nk ilangkan pahit nye, rendam dalam air panas pastu masukkan garam sikit.. pastu mase nk masak, baru masukkan peria yg dh direndam tadi, insyallah kurangla pahit nyer.. cubala, pahit2 pun leh buat ubat.. :)

alyyani : sesekali pe slahnya mkn pahit2, buat ubat.. :)

rosmona : boleh.. nnt kite antor ek.. :)

Permata Hati Kami Afiqah Mahfuzah : salam kenal.. x sngka 1 opis la plak.. slalu la singgah2 ye, leh tukor2 pndapat.. :)

Fida : jemputla makan skali.. hehehe... :)

Wawa_Nadwa said...

Salam.. kak, thanks yer bgtau psl blog tu.. wawa mmg taktau pon. IShh.. mmg geram la bile wawa tgk.. mmg dia copy bulat2 ayat wawa tuu.. eeeiii geram tau.

heee. sorry terlepaskan geram plak kat sini.
sib baik akk bgtau klu tak mmg taktau la ade org copy.

tak sangka ayat berterabur camtu pon ade org copy ekk.
=P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin