~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, October 2, 2009

~Coretan 3: Hari Raya Ke-2 dan Ke-3..~

Petang hari raya Pertama tu kitorang balik kampung belah Abah plak.. sib baik la dekat.. mase braye kat sini x bykla gambor di amik.. mklumla sakan amik gambor pagi raya smpai petang raye bateri kong.. ishh tensen betoi.. g pun kali ni braya kat Pahang sekejap sangat.. x puas..

mase nie time makan malam kat kampung abah aku.. aku x makan, dah terlalu kekenyangan.. menu istimewa malam tu daging rusa masak lemak cili api dan gulai rung (org phg mesti tau pasal gulai ni.. ) tgok je la gambar.. bkn main kusyuk dorang ni melantak..

petang hari raya ke-2, hanya hubby, aku n leya dah bertolak balik ke Damansara singgah umah mak dulu.. sebab petang esoknyer raya ke-3 dah nak balik Ipoh plak, umah mama mertuaku.. singgah umah mak sebab nak basuh baju bagai.. hehehe.. adela adik aku yg ikut balik sebab dia pun dh nak mula msuk keje.. agak2 dalam kul 5 ptg bertolak dari Jerantut, Pahang dan sampai di Damansara dalam kul 10 mlm.. itu pun sbab berhenti2 kat R n R.. kalo x berhenti maunyer cepat smpai.. lagipun jalan x jem mungkin baru raya ke-2 agaknya.. orang KL masih lagi beraya kat kampung..

keesokan harinyer.. hari raya ke-3, dalam kul 3 lebih kitorang pun bertolak balik Ipoh.. kalo ikutkn raya tawun nie agenda balik ipoh xde dlm diari raya, tapi dsebabkan kak ipar nak nikah terpaksalah balik jugak.. maklumlah en. hubby ku itu wali (arwah ayah mertuaku dah meninggal dunia sblum ktorang kawin lagi)..seblum balik ipoh kita snap picas dulu ek.. inteprem tu penting.. hehehehe..

sepanjang jalan balik ke Ipoh, x jem pun.. clear jer.. kalo time raya camni kan best.. hehehe.. kitorang ade gak singgah kat R n R Sungai Buluh beli kudap2 dalam kereta.. sian plak kat leya kalo lapor nanti.. dh terjelir2 lidah tu hah..

bila tgok jalan kat sebelah daripada utara ke KL banyak betol kreta.. panjang gak jem nyer.. mungkin raya ke-3 org utara dah sibok nak balik kl nak keje sok hari.. sepanjang panjang jalan jem.. sian kat depa.. dengar radio pun ade announce jalan jem.. en. hubby dh bagitau awai2.. ari sabtu pagi2 lepas subuh kita gerak balik KL.. nanti jalan jem payah.. sian kat anak tu.. lama sgt dlm kreta..

akhirnya smpai gak ktorang kat ipoh.. mama (panggilan utk ibu mertuaku) terkejut tgok ktorang balik.. dia ingatkan raya ke-4 baru balik.. tapi nk wat camne en. hubby ajak balik awal, nak settlekan ape yg belum settle pasal majlis ari jumaat tu..


PhotobucketPhotobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin