~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Saturday, March 14, 2009

Cupcake

hihihi... ptg ni agak rajin sikit... cupcake ni aku wat sndirik tau... hah, hand made lagik... resepi nyer aku dpt dari laman web... nanti aku share resepi tu ngan kengkorang yek... kalo korang nak adjust resepi tu, trpulang kat selera masing2, hihihi... aku wat sikit je, nk mlepaskan keinginan nak makan... mr hubby x minat sebab ade susu dlm cupcake tu...

-: ni sebelum dikukus :-

RESEPI CUPCAKE (moist choc cake)
- telur gred AA : 2 biji
- tepung gandum : 2 cawan
- gula : 1 cawan
- koko powder : 1 cawan
- air + susu pekat : 1 cawan
- minyak : 1 cawan
- soda bikarbonat : 1/2 sudu teh
- baking powder : 1/2 sudu teh

CARA MEMBUATNYA
- masukkan sume bahan diatas dan kacau hingga sebati
- dah sebati, masukkan 1 cawan air panas mendidih, then kacau lagi sampai sebati
- sedia untuk dikukus @ bakar (slalu aku kukus dlm 30 hingga 45 minit jek) kalo bakar180 darjah selama 20 hingga 30 minit... SELAMAT MENCUBA...


-: tadaa... dah siap dah... sedia utk dimakan... :-

pic kat bawah nie mnceritakan segala2nya, sedap @ x... balun je ye nak... hihihi... leya... leya... bertuah sungguh anak ibu sorg ni...

-: acara makan kek... ada hati nk pakai sudu :-

-: nak oii... dh nak tergolek dh bekas tu... :-

-: ermm... aku guna tangan jela senang... :-

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin