~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, March 22, 2012

~ CERITA CUTI CUTI : TIARA BEACH RESORT, PD, N9 (Part 3) ~

Pagi semua.. ok kali nie meh sambung cerita yer... jenuh nak buat ayat nie... :)


Sabtu, awal awal pagi dah bangun ok... kakak aleya pun bangun awal, sibuk nak mandi kolam... sarapan pagi, en. hubby belikan meehun n nasi lemak kat luar, saya makan roti ngan air milo je... jadila kan, memang dah siap bawak dari rumah...


Selepas sarapan, baru la siap siap nak pergi ke kolam... tukar baju dulu, tak mandi pun takper... jap lagi dah nak kebasahan... hahaha...


nie wristband yang kitorang kena pakai hari tu, warna purple... warna nie utk hari sabtu haritu je... hari lain warna lain la... kitorang beli dengan harga RM10 hengget untuk satu wristband, nie kitorang beli pada owner bilik... kalau beli pada kaunter hotel, satu wristband dapat harga RM15 hengget... kan banyak beza tu, save bajet RM5... untuk kanak kanak pulak, RM5 hengget seorang...



so, layan je gambor gambor masa mandi... yang paling sronok laila la... kalau boleh tak nak duk dalam pelampung itik tu... yang kakak pulak takut nak jalan dalam air... masa kat bilik sibuk nak mandi kolam mandi kolam... bile dah duk dalam kolam tak nak plak main air... sabor jela ibu...


saya, mak n adik pompuan saya tak mandi... jadi jaga budak budak nie... mak pulak lagi best, lepak tepi kolam duk atas kerusi jadi mandor besar... hahaha... en. hubby n adik lelaki saya yang lain dah selamat mandi kat kolam orang dewasa... so gambar banyak kat kolam kanak kanak je, maklumlah tukang amik gambar ada kat kolam kanak kanak je... hehehe...



tangan buat peace... mata ke lain... sibuk tengok orang lain...




Laila n Aleya dapat rasa gak guna gelongsor sotong nie, itupun ayah yang dukung... best giler plak tengok, rasa macam nak join skali la pulak...



acik melayan anak anak buahnya main air...



salah satu gelongsor untuk kanak kanak besar... tak berani nak bagi cuba yang nie, aleya penakut sikit...



dah lepas mandi, korang amik gambar kat sini plak ek...



siap bentang tikar, dah macam berpiknik plak tepi kolam... masing masing dah puas mandi... bersiap nak balik bilik dah...



salah satu area untuk orang dewasa... macam best je tgok air terjun buatan tu...



Aleya yang tak puas lagi nak mandi kolam... tak sakit gigi pulak ko kakak? mandi kolam terus baik ker...



kenapa posing macam tu kakak... senget jer...



Laila yang xmau dibukak bajunyer... sibuk nak pergi kat kolam... menangis... tak puas la tu kononnyer... suka nau main air yer...



dah siap pakai pampers, sibuk nak cabut wristband, seksi la adik nie... yang si kakak sibuk nak pam pelampung tangan tu... orang dah nak balik nie kakak oiii... petang nanti sambung balik mandi...



pos istimewa ibu bersama laila... tangan tu korek tahi lalat ibu ke dik... saya tak mandi pun abis basah separuh badan... huhuhu... pompuan yang kat belakang tu tgh tunggu kerusi yang mak saya duduk tu... sabor ye kak, kitorang dah nak balik bilik dah... akak amikla kerusi tu duduk puas puas...



peta dalam TBR... korang boleh tengok tempat yang korang nak tuju yer... Fish spa pun ada... foot massage pun ada...



cuba cari tangan sapa yang takda? kalau pandai teka... ada hadiah untuk anda... hahahaha...



lepas dah mandi-manda di kolam, balik bilik siap siap nak pergi destinasi seterusnya iaitu Ostrich Farm... cerita pasal ostrich farm next entry yer...


Bersambung... (PART 4)

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin