~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, March 26, 2012

~ CERITA CUTI CUTI : COWBOY PLACE & JALAN JALAN TELUK KEMANG (Part 5) ~

Assalamualaikum..camne dengan hari nie..dah petang dah...masih monday blues ek..hehehe... okla kita sambung...


Walawei.. Dah part 5 laa..disebabkan entry lunch nie pendek je, saya rangkumkan sekali cerita jalan jalan di teluk kemang yer...


Lepas keluar dari ostrich farm, masing masing kelaparan.. so, saya bawak semua pergi lunch di Cowboy Place PD, selalu rengok review kat internet ramai yang rekomen restoran nie untuk lunch..tak salah kan kalau kita mencuba... restoran nie terletak di tepi jalan je bersebelahan dengan hotel marina...





satu satu menu yang special kat sini adalah nasi kukus + ayam panggang + sup + sos... 1 set RM5... so, saya order 7 set + 2 jug air mata kucing + 1 botol air mineral bersamaan dengan RM48 hengget sahaja...




Kesedapannya tu tang sos yang sedap... masam masam manis gitu...untuk orang yang tak cerewet tentang makan bolehla cuba makan disini..


Lepas makan ingat nak terus pergi teluk kemang, tapi disebabkan kak aleya dah tak tahan sangat sakit gigi, terpaksalah cari klinik gigi kat bandar PD dulu, sampai bandar klinik gigi dah banyak tutup dan pospone besok cari kat pekan seremban pulak... dah klinik gigi tutup terpaksalah cari farmasi jugak akhirnya... beli ubat dan terus makan dalam kereta, barula kakak diam tak menangis dah.. dah settle barula kitorang teruskan perjalanan ke teluk kemang...biasalah hari minggu kan, mestila ramai orang datang PD untuk mandi manda...kitorang tak jalan tepi pantai pun, cuma ronda ronda kat tepi tepi dan tengah tengah dataran teluk kemang tu hah...itupun dah rambang mata..layan jela gambar yang sempat di amik nie...


lepak bawah pokok..belakang kitorang tu bergayut gayut baju blouse...adehh rambang mato den..



si ayah with anak anak daranya...



One happy family...syukur Alhamdulillah... aminnn...



Mak tok with burung marah... *eikk... kakak aleya punya larr...



Gerai gerai kat teluk kemang...




Niela yang dapat dirembat masa kat teluk kemang PD..tshirt kami anak beranak..jadilaa..maklumlah nak shopping banyak banyak pun belum gaji lagi masa nie...*alasannn...



Dah puas jalan jalan kat teluk kemang, aleya pun sibuk nak berdukung aje mengalahkan si adik.. dah tak larat, adik yang masih steady nak berjalan aje, tak mau orang pegang tangan.. kitorang buat keputusan untuk balik hotel je la..masuk dalam kereta start enjin pasang aircon mulala 2 beradik nie mamai nak tertido..sempat lagi dalam perjalanan balik kitorang singgah kedai makcik nie, beli goreng pisang panas buat makan masa kat bilik nanti...



sampai je bilik, masing masing agak keletihan..dalam kul 5 petang cenggitu, adik pompuan saya ajak g karok dalam games room di tingkat bawah...dalam games room nie macam macam permainan ada, takdalah gambar sebab "DILARANG MENGAMBIL GAMBAR".. En. Hubby, anak anak dan adik adik saya pun join sekali tapi dorang tak karok la, cuma saya dan adik pompuan saya je..petang tu kitorang belasah 5 jenis lagu...semput mak nok...dah lama tak asah suara...hehehe...


Dah puas karok, jalan jalan sekitar TBR plak, layannn gambar sekeping dua kat dataran TBR nie..


Wit my lovely doter...



My bucuk bucuk omei ibu..



Kakak aleya masa ni sibuk ajak mandi kolam lagi..terpaksala naik bilik semula tukar baju mandi, kali nie saya tak temankan bior en. hubby aje yang temankan..jadila dapat 1/2 jam mandi pun takper..lepaskan gian anak nak mandi kolam..layannn pics yang diambil en. hubby...




Jadinyer yang pompuan yang tinggal kat bilik ni haruslah bersiap nak pergi makan malam pulak..kitorang dinner kat mane? next entry kita citer ok..


Bersambung... (PART 6)


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin