~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, March 26, 2012

~ CERITA CUTI CUTI : DINNER IKAN BAKAR, PASIR PANJANG (Part 6) ~

Seterusnya...Destinasi untuk makan malam kami..di Medan Ikan Bakar Kg. Telok, Pasir Panjang..


Mula mula kitorang tak jumpa medan ikan bakar nie, jenuh wei..rupanya kena masuk dalam kampung dah la kebetulan ada pasar malam pulak, kitorang redah dan terus je...jalan pun gelap, en. hubby dok bising takut salah jalan...disebabkan naluri nak makan ikan bakar tu kuat, akhirnya jumpa gak tempat nie...


Tempat ni pun saya baca review kat intenet..ramai jugak yang rekeman tempat makan malam kat sini marveles dan terbaik..

Anak anak yang kelaporan dan sabar menunggu makanan sampai..




Menunggu pun tak la lama sangat sebab orang tak ramai lagi...dalam kul 9 malam ke atas orang dah mula nak ramai..nie makanan yang mula mula sampai... Ikan siakap bakar n sup sayur untuk budak budak..




Yang lain lain tak sempat nak snap sebab dah kelaparan tahap gaban adik adik saya ni termasuk tuan tanah ni laa.. Menu lain antaranya ikan bawal sweet sour, sup cendawan dan sotong goreng tepung.. Hahah... Ape yang sempat saya tepek je kat sini... Layannn...


Alhamdulillah... Habis dan licin.. Aleya pun makan bertambah jugak..suka betul dengan ikan bakar yer..


Saya rekemenkan medan ikar bakar nie kalau uollss datang sini..tepi laut je, tapi disebabkan dah malam, tak nampakla lautnyer... Hehehe...

Lepas makan apalagi nak tunggu... Laila dah tak selesa sebab dia melabur..pandai betul ko dik, pas makan terus melabur... Saborjelaa...terus la balik hotel...

Balik hotel, kat dataran TBR tu dorang ada wat persembahan untuk penghubi penghuni TBR... saya naik atas dulu tukar pampers laila baru turun balik nak tengok apa yang best kat bawah...

Korang nampak ke gambor nie... Atas pentas tu ada pertandingan bungkus bungkus... Ala macam the mummy tu..


Yang nie la adik adik saya duk rembat mainan lampu lampu nie... Cantikkan... Aleya pun dibelikan satu tapi dah jahanam dah... Abis diketuk ketuk oleh Laila..


Kipas lampu thank you..


Tak lama pun duk bawah...layan adik adik saya nie main dan layan si laila yang berlari tak henggat dunia, main lampu lampu... pastu kitorang naik atas..semua dah penat sangat, 1 hari berjalan...its time to tido ye anak anak esok dah nak balik, sementara ibu dan ayah berkemas meh layan gambor anak anak dare saya nie..






Bersambung... Last Day... (PART 7)

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin