~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Wednesday, March 21, 2012

~ CERITA CUTI CUTI : TIARA BEACH RESORT, PD, N9 (Part 2) ~



layan picas anak anak dara saya selepas siap mandi... tema baju tido, belang belang nyamuk paling comei... huhuhu... rambut laila yang serabai tak nak disikat... lantakla ko nak...


Ingatkan lepas semua dah siap mandi planning nak dinner kat luar je, cari kedai makan kat luar... tapi disebabkan masih rasa penat dan malas nak keluar malam dan kebetulan pulak ada bekalan lauk tadi planning pun bertukar, en. hubby keluar cari kedai makan dan belikan nasi putih dan 2-3 jenis lauk tambah untuk makan malam tue.. takpela planning nak makan kat luar di pospone pada esok malamnyer pulak... kebetulan en. hubby dah keluar cari nasi, saya suruh belikan panadol kanak kanak untuk aleya, kang tengah malam menangis sakit gigi karang jenuh pulak nak cari klinik or farmasi.. at least panadol kanak kanak tu dapat kurangkan sikit sakit gigi dia tu.. planning esok kalau sempat nak cari klinik gigi yang ada kat bandar PD tu...



see.. cer tengok siap bawak tikar plastik lagi, hampar tengah tengah rumah, makan ramai ramai... hahaha.. layann... lepas makan lepak lepak jap tengok tv, yang tak best tu tak dapat tengok RL 6 akhir.. *apepun dah tau keputusan... tahniah SHIRO anda juara! Aleya tu dah takda selera nak makan, duk main nasi dalam pinggan je... dah mula rasa sakit la tu... lepas makan gosok gigi n terus bagi dia makan panadol tu, mula mula ingatkan nak hancurkan aje panadol tu, tapi aleya nak hisap, nasib baik sedap ye kak... kalau idak jenuh dia nak isap kalau pahit pahit nie... tapi bila dah abis dalam mulut, minum air masak macam haus sangat rasanya... huhuhu...


Haha.. orang yang paling awal makan dan paling lambat abis makan adalah Laila... selalu macam tu, kalau dapat makan senyap je... memang menikmati makanan betul laila nie... budak jenis yang tak pilih makanan, senang nak jaga... korang bagi je makan... confirm senyap...


Malam waktu sampai tu takde aktiviti nak buat... cuma layan tv, borak borak, baring baring... tau tau je dah terlelap... letih sangat gamaknya kan... sebab esok paginya ada aktiviti nak buat... so cerita untuk ari sabtu next n3 ekk...


Bersambung... (PART 3)


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin