~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Friday, July 30, 2010

~ Shopping List Barang Baby ~

Sori n3 ni lambat nak publish, maklumlah minggu ni agak bizi dan aku yang tak berapa nak sihat sangat.. hari Sabtu lepas, seperti perancangan, nak pergi cari barang keperluan baby.. dalam pukul 11.00 gak la kitorang keluar rumah.. ingatkan nak pergi kedai cawangan Manjaku kat Kajang tapi aku ajak En. Hubby kali nie kita pergi yang kat Bandar Baru Bangi pulak.. En. Hubby on aje..

Memang betul kata orang, kalau dah tengok barang baby memang rambang mata.. kalau boleh semua nak beli... tapiiiii.. nak beli barang keperluan baby tak boleh main redah aje ye kawan-kawan, perancangan tu penting takut terover bajet la pulak.. aku ada la buat Shopping List barang baby.. lagipun baju-baju time aleya baby dulu pun masih boleh digunakan lagi.. cuma buat penambahan sikit je.. kesian kat adik aleya, nak juga merasa baju baru ye dak..

kalo ada antara kawan-kawan nak ikut shopping list aku ni, silakan yer.. tapi bagi kawan-kawan yang bakal menerima cahayamata yang pertama mungkin ada pertambahan barangan, terpulang pada diri masing-masing.. shopping list yang aku sertakan ni hanya perkongsian maklumat sebagai panduan bersama.. ;)


~ Baju Lengan Panjang / Seluar Panjang (set) - 2 pasang
~ Lengan Pendek / Seluar Pendek (set) - 2 pasang
~ Baju Tiada Lengan - 3 helai
~ Seluar Panjang - 2 helai
~ Seluar Pendek - 1 helai
~ Topi Baby - 1 helai
~ Tuala Mandi Baby - 2 helai
~ Selimut Baby wit Penutup Kepala - 1 helai
~ Sarung Tangan / Kaki - 2 set
~ Stokin - 2 pasang
~ Sapu Tangan - 3 helai
~ Napkin - 1 pek (10 helai)
~ Bedung - 4 helai [ buat sendiri aje.. ]
~ Barut Baby - 10 helai [ beli online.. dah dapat pun]
~ Bantal ( 1 biji) / Bantal Peluk (2 biji) - [ dah ada.. recycle yang lama ]
~ Sarung Bantal / Bantal Peluk - [ dah siap.. jahit sendiri.. ]
~ Set Mandian Baby (Bedak/Sabun Mandi/Syampu/Losyen) - 1 Travel Pack [ untuk dibawa ke hospital ]
~ Baby Oil - 1 botol kecil [ nak kena bawa masuk dewan bersalin.. nurse mesti mintak ]
~ Putik Kapas - [belum beli lagi..]
~ Tisu Basah - [belum beli.. ]
~ Pampers New Born - 1 Pek
~ Botol Susu (yang kecil) - 1 botol
~ Puting Botol [Jenama NUK] - 2 buah [ untuk digunakan semasa latihan memerah susu ]


Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin