~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Thursday, March 17, 2011

~ Laila Checkup 5 bulan ~

~ 5 bulan ~


Haha.. patutnya n3 ni dah lama tapi dek kemalasan tuan tanah tu yg jadi delay je..hehe.

kali nie nak citer checkup laila masa 5 bulan ritu..

Tarikh : 8/3/2011
Hari : Selasa
Umur : 5 bulan
Berat : 7.1 kg
Panjang : 64 cm
BMI untuk umur : 18.4
Lilitan kepala : 41 cm
Pemeriksaan Fizikal : Memuaskan
Suntikan Imunisasi : Ada [DPT (3), Hib (3), IPV (3)]

Catatan : Teruskan penyusuan susu ibu dan perkenalkan makanan pelengkap semasa usia bayi 6 bulan

Next appointment : 5/4/2011 [Selasa]

Perkembangan Laila 5 bulan :

~ Alhamdulillah masih lagi breastfeeding.. takda campur2 tau.. membesar dengan susu ibu.. syukur sangat.. tak lama lagi dah nak sampai stage pertama.. caiyok la dik..
~ Dah pandai bergolek-golek silap haribulan dah ada depan pintu toilet. hehe.

~ Ada cubaan untuk angkat bontot tapi masih belum berjaya lagi.. cuba lagi dik..
~ Dah pandai main ngan kakak
~ Kekadang boleh tertido sambil mengereng
~ Kalo nenen suka kemam dengan gusi.. walau xda gigi tapi sakit woo.. cer bayangkan kalo ada gigi.. ish ish..
~ Bangun tido selalu awal dari ibu.. kiranya jadi jam loceng ibu la nie..

masa checkup tempohari laila kena cucuk.. alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. laila nangis masa jarum dikeluarkan je pastu terus senyap.. risau gak kalo menangis meleret2 maklumlah saya ngan laila je berdua g klinik.. hehe. selalu g ngan hubby kebetulan hari tu hubby kena g keje awal tpaksa la survive sndiri amboi.. manja benor..


Photobucket

2 comments:

ayu said...

wahhh..gud gurl tak nangis ni...

nome said...

laila so sweet....keep it up laila! auntie nome tau laila boleh :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin