~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Wednesday, October 17, 2012

~ Diet in Progress... ~

Murning uolsss...
Rasa cam lama je tak update kan...
Ermmm....
Uolls uollss dah sarapan?
Jom sarapan ngan saye...
Kita minum dulu...


Exceli...saya skarang ni tgh berusaha untuk mengecikkan badan...
Hehehe...nak kecikkan badan sebab nak sihat...
So, dah sbulan lebih waktu pagi amik minuman nie...
Diet saya...bkn diet xmkan nasi tau...
Saya amik gak nasi...
Tapi...amik nasi 1 hari sekali je...itupun waktu tgahari...
Malam plak saya xmkn nasi cuma simple simple aje...
Contoh mcm mkn buah buahan atau just buat air je...
Supplement? Ohhh... Saya amik jugak supplement...
Sekarang saya stay ngan produk Shaklee...
Ini makanan tambahan ye bukan ubat kurus...
Saya amik herblax, lecithin dan esp...
Vitamin ni membantu memberikan tenaga saya seharian...
Dan membantu jugak anda anda semua untuk mengecikkan badan...
Yang penting kawal pemakanan dan amik menu yang betul...
Dengan usaha pasti akan berjaya...

Walaupun diet saya nie tak struggle macam org lain tapi Alhamdulillah nampak gak progressnya...walaupun tak banyak tapi angka kat penimbang tu nampak turunnya...i like i like...
Kalau saya buat senaman mesti lagi banyak turun kan kan..
Hari hari senaman gak pe ermmm...jalan kaki pagi pagi dari blok ke kereta terbakar gak kalori...dari parking ke opis sndiri pun jalan kaki jugak...berjalan dalam opis yg seluas luas tu pun terbakar kalori gak...ha ok ok...

Eh eh...panjang plak mukadimah pagi pagi nie...
Ok la...chow dulu nak ho ho horlicks...

~ mai aka ibu AL ~

posted from Bloggeroid

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin