~:: Kata Tuan Umah ::~

"Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Ukhwah buat teman teman lama dan baru yang sudi menjengah blog yang tak seberapa ini. Untuk makluman teman-teman semua, apa yang terkandung di dalam blog ini adalah kepunyaan hak peribadi dan tidak berkaitan dengan sesiapa kecuali ada dinyatakan.

Sekiranya segala isi di dalam blog ini tidak berkenan di mata anda, dengan segala hormatnya dipersilakanlah keluar dari blog ini.

Sebarang komen atau cadangan yang tidak membina tidak akan dilayan sama sekali. Sekian, terima kasih dan Happy Blogging..

Wassalam... "

~:: B My Frenz ::~

Monday, March 29, 2010

~ 16 weeks @ 4 bulan ~

aleya semasa berumur 2bln lebih
(n3 xde kena mengena dgn gambar.. saje nak tepek..)

Assalamualaikum..
sudah lama x menaip di blog ini... ermm.. ntah kenapa rasa malas menghantui diri.. aduii.. ini tidak boleh dibiarkan.. blog nie dah lama bersawang dan perlu dibersihkan.. huhuhu..

insyaallah.. minggu ini genapla usia kandungan diriku 16 weeks bersamaan dengan 4 bulan..
dalam tempoh perjalanan selama 4 bulan ini alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik..
walaupun mengalami alahan mabuk yang agak teruk.. pregnant kali ke-2 ni mmg agak mencabar bagi aku, alhamdulillah, mr. hubby amat dan sangat memahami.. thanks abang, i luv u very very strong dear.. muahh.. !! sungguh penyabar dengan peel isterinya ini.. ntah-ntah kali nie Boy kot.. hehehe.. aminn..

sebenarnya aku x kisah pun kali nie Boy atau Girl.. cuma aku mengharapkan semuanya berjalan dengan baik, selamat, sihat, cukup sifat dan mudah semasa bersalin nanti.. kalo ikut pada tarikh jangkaan insyaallah aku akan bersalin pada bulan September tahun nie, sminggu selepas raya.. tapi kalo ikut pengalaman semasa bersalin Aleya dulu, aleya kuar awal seminggu dari tarikh jangkaan.. so, aku kena la prepare awal ape2 yg patut semasa bulan puasa tahun nie.. nampaknya raya tahun nie, sibukla aku berpantang yer.. hehehe.. jeles tau korang dapat makan sesedap..

dalam tempoh pregnant kali ni anak dara ku yang sorang ni pun xdela nak wat perangai yang melampau-lampau.. macam dah tau2 je dia nak ade adik, cuma sekarang nie mulut dah jadi becok.. sampai kekadang tu aku pun x paham apa yg dicakapkan.. tapi kalo dia jumpa ngan orang yg xpernah dia jumpa, jangan harap la nak dengar dia bercakap, malula konon.. saborjela.. ape2 pun dia la penawar hati kami suami isteri.. selalu buat kami x kering gusi menengok gelagatnya setiap hari.. kejap je anak dara ku ni dah besar, dh nak ade adik pun..

seronok dengar bile di antara kengkawan aku dah bersalin dan sedang mengandung pd tahun nie.. kbyakannye yang ingin tambah bilangan ahli keluarga.. mmg ramai, maklumlah tahun 2010 nie memang tahun untuk mengawan kot.. wakakaka.. jangan mare.. tahniah ye wat member2 yang berkenaan.. kalo korang ade baca la blog aku nih..

ok la, stop takat nih dulu.. insyaallah kalo aku rajin, aku tmbah lagi n3 n3 lain k..

salam mesra dari aku..

Photobucket

1 comment:

Wanie said...

Tahniah mai...take care tau..jaga baby dalam perut elok2...
Sonok la Aleya nak dapat adik...
Alhamdulillah mai dapat suami yg paham..kadang2 kita tengah mabuk nih serba serbi la yg tak kena...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin